Sjekk ut hvordan du kan få flere lesere på kort tid - Dittnettsted.com - Dittnettsted.com

En blogger jobber som regel alene. Det vil si at du som blogger som oftest må gjøre det meste av arbeidet selv.

Er du ny innen blogging vil du da fort oppdage at man bl.a. må drive litt markedsføring for at folk skal finne frem til bloggen din.

Dine innlegg kan ligge der klar til å bli fordøyd av en leser, men hvordan finner denne leseren fram til din blogg?

Jo, det er utrolig mange måter man kan markedsføre sin blogg på og prisen er bare tid. Det å bruke litt av din tid kan på kort tid gjøre underverker med statistikken. Jeg skal ramse opp noen tips til hvordan du på kort og lang tid kan gjøre bloggen din mer besøkt.

Gi litt og få litt – Topplister

Ofrer du en liten plass i sidemenyen din kan du fort få noen lesere tilbake. Topplister gir deg akkurat denne muligheten.

Screenshot fra Toppblogg.no

Screenshot fra Toppblogg.no

Topplister er en hit-liste med bloggeer og nettsider. Listen rangeres som oftest ut ifra antall lesere. Det vil si at den bloggen som har flest lesere ligger på toppen av listen og er dermed også mest synlig.

Måten du får lesere på via topplister er enkel. For å bli medlem av en toppliste må du plassere en knapp/lenke et sted i din blogg. Knappen reklamerer riktig nok litt for topplisten, men den teller også statistikk tilbake til topplisten, noe som er avgjørende for å få en plassering i topplisten.

Les også: Dittnettsted lanserer Toppblogg.no

Andre lesere av topplisten klikker ofte på de forskjellige bloggene i hit-listen. Samtidig kommer lesere inn via alle knappene bloggere har plassert i bloggen sin. Disse leserne kan klikke seg inn til topplisten og videre til din blogg.

Vanskelig å forstå? Ja, det er litt komplisert, men for å ta en kikk kan du se på Dittnettsted.com sin egen toppliste Toppblogg.no – Toppliste for bloggere. Så vil du se hvordan dette fungerer.

En toppliste gir litt treff, men det finnes massevis av slike. Meld deg på flere topplister så vil det til sammen utgjøre mer besøk.

Google og SEO

Screenshot av Google.no

Screenshot av Google.no

Google er verdens største søkemotor. De fleste bruker Google til å søke etter nøkkelord og setninger for å finne nettsider som handler om dette og muligheten for å få lesere gratis via Google er enorm.

Om noen søker etter ord du har skrevet i din blogg vil din blogg dukke opp i resultatlisten hos Google, men om du har skrevet om Michael Jackson er det også millioner av andre som har skrevet om dette. Kunsten her er å komme øverst på listen og de fleste søkemotorer har et rangeringssystem

Dette kaller vi PageRanking. Jo høyere ranking din side har jo høyere opp på resultatlisten til søkemotorer kommer du. PageRanking går som regel fra 0-10 og er en karakter søkemotorene selv setter.

Du kan sjekke din Google PageRank her

For å få bedre ranking kan man gjøre noen enkle grep. Google sin ranking-oppskrift er hemmelig, men noen ting vet vi likevel. F.eks. jo flere som linker til din blogg jo høyere ranking får din side.

Høy ranking gir mye besøk

Høy ranking gir mye besøk

Om du har venner som har hjemmeside eller blogg kan du da bytte lenker med de. Det vil si at du kan plassere en lenke i sidemenyen som går inn til din venn og din venn plasserer en lenke inn til deg.

En annen ting er om en side med høy ranking lenker til deg vil dette bety mer for deg. Så om en av dine venner har pagerank 5 og du har pagerank 2 vil du tjene på dette.

Det finnes utallige faktorer rundt dette, men dette er en av de mest effektive måtene å få høyere pagerank på.

For å detaljere dette litt mer kan man også bruke viktige ord i lenken. Om du skriver www.dinblogg.no vil du få 1 lenke inn, men om du gjør ordene «Ola sin blogg om tur og mark» klikkbar vil du få 1 lenke inn i tillegg til at Google merke seg at din blogg handler om tur og mark. Om noen da søker på «tur og mark» hos Google vi du ha bedre ranking enn mange andre her.

Nettkataloger gir høyere ranking

Startsiden.no er i dag en av Norges største nettkataloger og startsider.

Startsiden.no er i dag en av Norges største nettkataloger og startsider.

Har du lest avsnittet ovenfor vet du kanskje litt mer om SEO. Nettkataloger er kataloger med utvalgte lenker. Det er ikke det samme som google pga at nettkataloger kun inneholder lenker som er godkjent av redaksjoner og lenkene er som regel kategoriser etter emne.

Dette gir deg en mulighet til å legge til lenke til din blogg i nettkataloger gratis ved å bare bruke noen minutter, evt. timer.

Les også: En liste over Norske nettkataloger.. 

Et eksempel på en nettkatalog er Startsiden, Norskefirma.no eller Norindex.no. De som er nevnt her er gratis og de fleste nettkataloger er også gratis.

Kommenter andres innlegg

Er du en blogger er du også kanskje også en bloggleser. Om ikke bør du bli en i dag!

Det å lese andres blogg gir flere lesere. kanskje ikke automatisk, men de fleste blogger har et kommetarfelt under alle innlegg som gir deg mulighet til å kommentere innlegget. I dette kommentarfeltet kan du også skrive inn URL/Nettadressen til din blogg. Det vil si at om du kommenterer en blogg vil kommentaren din også inneholde en link tilbake til din blogg.

Andre lesere samt den som eier bloggen vil da se din kommentar og er kommentaren litt fengende vil kanskje noen besøke din blogg. Dette er en meget god markedsføring og gir som regel øyeblikkelig effekt om du kommenterer flere blogger.

Innhold er det viktigste av alt – punktum!

Innholder er bloggen

Innholder er bloggen

Skriver du blogg for å tjene penger er du på dypt vann. Interessen er det som gir suksess.

For å bli en suksessfull blogger må du ha noe å skrive om. Det å skrive bare for å skrive vil ofte resultere i dårlig innhold.

Husk at dine besøkende skal leser det du skriver og om din blogg skal få flere lesere må du få folk til å komme tilbake. Har du godt innhold vil de fleste komme tilbake og lese mer.

For å få et godt innehold må du blogge om noe du vet mye om. Det er derfor de fleste blogger om hverdagen sin, noe de vet mer enn alle andre om. Dette kan kanskje sammenlignes litt med reality-programmer på TV.

Du kan også blogge om noe du interesserer deg for. Om du er en kløpper i strikking er dette være et godt emne til din blogg. Strikkeblogger er faktisk en av de meste leste bloggene på nettet.

Andre emner som er populære er Interiør, trening, slanking, politikk, natur, foto, graviditet, mammablogg og listen er lang!

Sosiale medier – Twitter, Facebook, Google+…

Sosiale medier vokser stadig

Sosiale medier vokser stadig

Har du mange venner/followers er dette bra markedsføring! Del dine innlegg via Twitter, Facebook, Google+ og alle andre kanaler du har konto i.

Ved å dele i de forskjellige kanalene vil dine innlegg få større synlighet og du får da flere lesere.

Facebook er i dag en av verdens største nettsider og sosiale medier kommer samtidig mer og mer. Det er viktig å være der dine lesere er.

Fanside på Facebook og Google+

Når du har noen besøkende kan det være greit å lage seg en fan-side for bloggen. Alle som er medlem av Facebook eller Google+ kan da følge bloggen din ved bare få klikk.

Når du deler innlegg via fan-sidene vil de som er medlem se innlegget du deler.

En fan-side er også interaktiv og gjør at du kan ha tett og direkte kontakt med dine lesere. Dette er viktig for at dine lesere skal føle at bloggen er «levende».

Annonse

Kommentarer

 • amy

  http://hjelpmegnaa.blogg.no

  en utrolig fin blogg.

 • Hei,

  For en utrolig bra og informerende side du har.
  Jeg startet å blogge nå for ett par uker siden, og vil gjerne nå frem til mange rundt i landet. Om du leser «om meg» på bloggen har jeg skrevet litt om hvorfor jeg startet.
  Har du noen tips om hva jeg kan gjøre fremover for å promotere bloggen min, og ikke minst få et best mulig innhold!

  Hører fra deg. 🙂

 • Hei der. Har holdt på med blogging en liten stund, men synes at uansett hva jeg gjør, og selv om jeg bruker god tid på innleggene mine så er det noe som ikke stemmer. Det kan hende at det er bloggdesignet, eller skriften, eller at jeg bare ikke klarer å gjøre det ryddig nok, men jeg klarer ikke se det. Det kan hende at jeg har sett meg litt blind på alle feilene mine, så jeg hadde satt pris på om du hadde stukket innom bloggen og bare sjekket ut forsiden.
  Vil avslutte med å si at bloggen din er utrolig hjelpsom. Finner ting jeg ikke hadde tenkt på selv her. Takk!

  • Hei Johanne, Takk for det 🙂 først…. utrolig kult konsept! Jeg digger cartoon-konseptet i bildene dine. Jeg ser at designet ditt ikke er 100%, men det er bare å forbedre seg litt og litt hele tiden så kommer du i mål. Jeg mener du er på god vei. Du har et minimalistisk ustseende på bloggen som du kan bygge videre på i lang tid. Det som kanskje er bakdelen her er at du har bloggen din på blogg.no ,som gjør det litt mer krunglete å endre design eller flytte på seg i fremtiden, men så er det vel også her du får mesteparten av dine lesere fra vil jeg tro 🙂

   Du har bra kvalitet over innholdet og har med det dekning for det viktigste i en blogg. Om jeg skal pirke på noe så hadde det vært morsomt med litt mer cartoon i selve designet. Få frem konseptet enda mer. I tillegg ville jeg ryddet litt i sidemenyen, da spesielt rette opp toppliste-knappene litt og kanskje gi innlegg og sidemenyen litt mer avstand. Det ser nå ut til å være kanskje 8-9 pixler avstand, men ville kanskje vært litt mer luftig med 20px? Det er dessverre litt begrensninger i oppsett og flyt når det gjelder Blogg.no, men du har en bra blogg, så ikke tenk på det!

 • Hei 😀 Takker for utrolig gode tips!
  Jeg lurte på om du kanskje vil ta en tur innom min blogg, og kanskje komme med litt tips? 🙂 Er ny til dette..
  Setter utrolig stor pris på om du tar turen innom! 🙂

 • Hei:) Jeg blogger og lurer på om du vil inn å se, og gi meg tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som er dårlig:) Det er mange i bygda mi som følger med, men jeg synes det er vanskelig og få flere lesere, så tusen takk for de nyttige tipsene du har gitt oss 😀

  • Hei Agnete. Det er vanskelig å sette fingeren på noe designmessig når man har Blogg.no, men det jeg kan si er at du bare må fortsette å skrive. Google plukker opp hvert enkelt ord og innlegg du skriver og for hver gang du skriver mer vil muligheten for at noen treffer din blogg på ett av sine google søk øke. Jo gamlere blogg jo mer besøk!

   Jeg syns bloggen din ser helt greit ut og du er både personlig, bruker godt med bilder og tekst og har et enkelt og ryddig design 🙂

 • Anonym
 • Hei!! Så flott du kommer med råd til oss «litt grønne». Akkurat startet blogg selv og lurer da selvfølgelig på om du kan gå inn der å se om det er noe spesielt jeg kan forandre på. ??

  • Det er litt vanskelig å si når du har blogg hos blogg.no, men du er interessert i å få flere lesere kan jeg tipse om at det ofte funker å komme med tips til leserne. Mange skriver veldig personlig, men del også middaggen, reisen eller opplevelsen med leserne ved å legge ut oppskrift, reiserute, hotelnavn osv. Jeg ser også at designet kanskje ser litt enkelt ut, men det er mer en smaksak 🙂

 • Hei,
  Jeg er en voksen mann som skriver om øl og vin samt mat 🙂 Jeg har ikke holdt på så lenge, men jeg opplever at jeg max kommer opp på 50-60 lesere om dagen. Skulle ønske du kunne tipse meg om hva jeg gjør feil.

  • Hei Vidar, Jeg liker bloggen din! Du skriver om et interessant tema og du har ett tema, Alkohold m/tilbehør. Dette er noe av det viktigste. Når det gjelder å få flere lesere vil jeg anbefale deg å bruke mer tid på overskrifter. f.eks. denne «Ost og Øl.».

   Overskrifter er en av de mest søkbare delene av siden din på google. Jeg ville der for ha endret den til «Hvilken Ost og Øl passer sammen». F.eks… Årsaken er at dette er det folk søker på. Jo nærmere du kommer spørmålet til søkeren jo mer besøk.

   Facebook-side koblet opp mot blogspot samt en liker-knapp øverst i hvert innlegg er veldig effektivt

   Det finnes mange grep man må ta, men det spørs litt hvor god man er på HTML osv men det man hovedsaklig bør konsetrere seg om å gjøre er å ha et interessant og unikt innhold. Har du det går det oppover.

 • Takk for gode tips!
  Kan su vurdere bloggen min? 🙂

 • Tusen takk, for gode tips. 🙂
  Har en helt fersk blogg, så skal sette meg inn i dette.

 • 12 morsomme fakta om Google
 • 33 morsomme fakta om Facebook
 • 5 triks du kan gjøre i SnapChat
 • Hvordan få flere besøkende til
 • Julegavetips til deg med litt mi
 • Standard CSS koder for smarttele
 • Topp 10 hjelpesider for deg med
 • Slik flytter du fra Joomla til W
 • Slik fjerner du de passordbeskyt
 • Hvordan flytte WordPress fra und
 • INSPIRASJON
  WEBDESIGN
  DIVERSE

  Bloggurat
  ToppBlogg - toppliste for bloggere
  bloglovin
  Internet bloggar
  Reggad p� Commo.se