Fordeler og ulemper med å godta kredittkort i butikken din

Har du en egen nettbutikk og lurer på hva som er fordelene og ulempene med å godta kredittkort som betalingsmetode? Da har du kommet til rett sted!

Fordeler

Det er jo ofte sånn at jo flere betalingsmetoder du tilbyr, jo flere kunder vil du tiltrekke deg. Derfor er det mange som velger å tilby kredittkort som en del av sin bedrift. Det å ha en butikk på nett er mye arbeid og dette er ofte grunnen til at folk godtar kredittkort fordi det er så enkelt. Betalinger som går gjennom kredittkort tar ofte veldig mye kortere tid enn for eksempel giro eller bankoverføring. Det å åpne opp for at kunder kan bruke kredittkort gjør at du ofte kan øke antall penger som kommer inn og ut av bedriften din. Det er jo noe alle vil, eller hva?

Du åpner også for internasjonale kunder ved å tilby kredittkort. Dette fordi mange av kredittkortene som finnes der ute, eksisterer i alle land. Dette gjør at det rett og slett er lettere å ekspandere.

Ulemper

Det er jo også noen ulemper med å tilbyr kredittkort i butikken din. Disse går ofte på kostnader. Det å tilby kredittkort gjør at du må betale avgifter til bedriften som tilbyr kredittkortene. Hvis du har en bedrift som for eksempel en restaurant der profittmarginene allerede er ganske tynnslitte, så vil det å tilby kredittkort som betalingsløsning ikke nødvendigvis være gunstig for deg.

Det som også er en ulempe er at mange bedrifter i bransjen din kommer til å tilby at man kan betale med kredittkort. Dette fører til at man kan føle seg presset, for at man ikke «følger med» i bransjen.

Hva skal jeg gjøre?

Nå har vi listet opp en del ulemper og fordeler, så du må rett og slett bestemme helt selv om det er noe du vil vurdere. Det finnes en rekke måter å finne ut av om dette passer for deg. Finn bedrifter som driver i samme bransje som deg og se hva de tilbyr.

Vi anbefaler deg å gjøre det du føler er rett. Du kan selvsagt også bruke kredittkort som en del av bedriften din når du gjør innkjøp selv, for å holde styr på bedriftsutgifter. Dette er faktisk noe vi anbefaler uansett om du velger å tilby kredittkort i bedriften din eller ikke, for det gjør det enklere for deg!