Hva er egentlig en nettside?

En nettside er en type applikasjon som kjører på internett. De fleste nettsider er tilgjengelige via en nettleser, og de fleste er gratis å bruke. Nettsider kan inneholde tekst, bilder, videoer og andre medier, og noen nettsider lar deg også interagere med andre brukere.

Hva er en nettside?

En nettside er en digital plattform som kan nås via internett. Nettsider er ofte brukt til å publisere informasjon og gi brukerne tilgang til ulike tjenester. De fleste nettsider består av en hjemmeside, men noen nettsider kan også inneholde undersider eller andre elementer.

Hvordan lager man en nettside?

En nettside er en samling av filer som er lagret på en webserver og kan nås via internett. Disse filene består av kode, bilder, videoer og annet innhold som skal vises i nettleseren til brukeren.

Det finnes to hovedtyper av nettsider: statiske og dynamiske. Statiske nettsider inneholder fastlagt innhold som ikke endres, mens dynamiske nettsider har innhold som endres etter hvert som brukerne interagerer med dem.

For å lage en nettside trenger man først og fremst et domene (en adresse slik at brukerne kan finne siden din) og en webserver (et sted å lagre filene dine). Deretter må man lage eller hente ferdige maler eller skrive koden for siden selv. Når alt dette er gjort kan man publisere siden ved å laste opp filene til webserveren.

Grunnleggende nettsidetyper

En nettside er et dokument eller en samling av dokumenter som er tilgjengelig på internett. Nettsider kan inneholde tekst, bilder, videoer og andre medier. De fleste nettsider er bygget med HTML (Hypertext Markup Language), som er et spesialdesignet språk for å lage nettsider.

Det finnes mange forskjellige typer nettsider, men de kan generelt deles inn i tre hovedkategorier: statiske nettsider, dynamiske nettsider og interaktive nettsider. 

Statiske nettsider inneholder faste filer som ikke endrer seg når de blir vist. Dynamiske nettsider inneholder filer som genereres på forespørsel fra brukerne. Interaktive nettsteder tillater brukerne å sende data tilbake til serveren, for eksempel når du fyller ut et skjema eller legger inn en kommentar.

Topp 5 nettsider i Norge

En nettside er en samling av informasjon som er tilgjengelig på internett. Dette kan være en personlig blogg, et nettsted for et firma eller organisasjon, en nyhetsside, et sosialt nettsted eller et diskusjonsforum.

Det finnes mange forskjellige typer nettsider, og det er vanskelig å si hvilke som er de beste. Dette avhenger ofte av hva slags innhold du leter etter og hvilket format du foretrekker. Det er imidlertid noen generelle tips om hvilke nettsider som er verdt å sjekke ut i Norge:1. NRK.no


NRK er Norges offentlige radiokringkaster, og deres nettside er en av de mest populære i Norge. NRK tilbyr gratis nyheter, sport, underholdning og andre programmer som kan høres på radio eller online. De har også en rekke populære nett-TV-kanaler, inkludert NRK3, NRK P3 og NRK Super.2. TV2.no


TV2 er en av Norges største kommersielle tv-stasjoner, og deres nettside inneholder et bredt utvalg av nyheter, sport, underholdning og annet innhold. TV2s nett-TV-tilbud inkluderer blant annet Zebra, TV 2 Nyhetene og TV 2 Sporten.3. VG.no


Verdens Gang (VG) er en av Norges største aviser, og deres nettside inneholder et bredt utvalg av nyheter, sport, underholdning og annet innhold. VG har også en nett-TV-kanal som viser blant annet VGTV Nyhetene og VGTV Sporten.

Hvorfor er nettsider viktige?

Nettsteder er viktige fordi de gir deg muligheten til å vise frem din bedrift eller organisasjon på en profesjonell måte. I tillegg kan du bruke nettsiden til å drive trafikk til andre deler av internett, for eksempel sosiale medier eller andre nettsteder. En god nettside er en viktig inngangsportal til online markedsføring.

Nettsidetips

En nettside er først og fremst en plattform for å vise informasjon til brukerne. Det kan være alt fra en enkel hjemmeside med kontaktinformasjon til et komplekst nettsted med mange funksjoner. For å lage en god nettside, må du først lage en plan for hva slags innhold den skal inneholde. Her er noen tips:

  • Start med å lage et wireframe eller prototype av nettsiden din. Dette gjør det lettere å visualisere hvordan innholdet skal ligge på siden og hvilke funksjoner den skal ha.
  • Sørg for at innholdet er relevant og oppdatert. Ingen liker å besøke en nettside som ikke har oppdatert informasjon eller som bare har støyende reklame.
  • Hold deg til enkelhet når det gjelder design. Fokuser på brukervennlighet over alt annet, så brukerne dine vil lett finne det de leter etter på nettsiden din.
  • Lag en responsiv nettside som fungerer like bra på mobiltelefoner og nettbrett som på stasjonære datamaskiner. Mange brukere vil besøke nettsiden din fra en mobil enhet, så det er viktig at de får en god opplevelse uansett hvilken enhet de bruker.