Hva er Ethereum mining?

Kryptovaluta blir mer og mer populært, og det er flere og flere som ønsker å ta del i dette på en eller annen måte. Når man skal skaffe seg kryptovaluta, er det flere forskjellige måter man kan gjøre dette på. Man kan kjøpe det – noe som er den mest vanlige måten å skaffe seg kryptovaluta på, men dette er ikke den eneste måten.  Når det kommer til kryptovaluta har man nemlig også muligheten til å skaffe seg det gjennom noe man kaller mining. Hva dette betyr, hvordan du kan gjøre det og hvor lang tid det tar, er noe vi skal snakke mer om her, sånn at du kan danne deg et inntrykk av hva dette egentlig handler om, og om det er noe for deg.

Hva er Ethereum?

Ethereum er en digital plattform som blir drevet på blokkjede-teknologi og er kjent for sin veldig høye funksjonalitet og ikke minst kryptovalutaen som hører til denne plattformen, nemlig Ether. Noe av det som er spesielt med Ethereum, og alle kryptovalutaer generelt, er at de ikke er underlagt kontroll fra myndigheter, men fungerer på et globalt, kryptert system som håndterer alle transaksjonene på en både anonym og sikker måte.

Når man miner Ethereum bruker man dedikert hardware til å løse komplekse oppgaver, som faktisk hjelper plattformen med å fungere og beskytter den mot hacking og andre problemer som man kanskje ellers ville opplevd. For denne jobben blir man betalt i kryptovaluta. Er dette noe du er nysgjerrig på, så les mer om Ethereum mining.

Forskjellige måter å mine Ethereum på

Når det kommer til mining, er det nesten alltid flere forskjellige måter man kan gjøre dette på, og Ethereum er ikke noe unntak fra dette. Her er de tre vanligste:

  • Pool mining: Dette er den aller mest vanlige og minst kompliserte måten å mine på. Og det er også den beste måten å mine på hvis man ikke har komplisert hardware. Dette er noe som faktisk kan gjøre at man som minere kan samarbeide på å løse oppgavene på kortere tid, og gjør innsatsen litt enklere. Det som skjer når man miner på denne måten er selvsagt også at man deler den gevinsten man får som resultat av denne. Dette kan også være en fin måte å begynne på hvis man aldri har gjort det før.
  • Solo mining: Dette er mining der man løser oppgaven alene, noe som faktisk krever ganske mye hardt arbeid og er mye mer krevende enn pool mining, fordi man gjør det alene og det er bare mer krevende enn å gjøre det sammen med andre.
  • Cloud mining: Dette er uten tvil den enkleste måten å mine på, fordi man i bunn og grunn betaler noen for å mine for deg. Men selv om dette er den enkleste måten å mine på, er det også den som innebærer aller mest risiko når det kommer til å bli svindlet, så det er ikke noe som kan anbefales sammenlignet med de andre måtene, der man selv har mye mer kontroll på det som skjer.