Hva er metabeskrivelse?

Metabeskrivelser er en viktig del av SEO-strategien og kan ha stor innvirkning på hvor godt et nettsted rangeres i søkemotorene. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva metabeskrivelser er, hvordan de brukes, og hvordan du kan lage effektive metabeskrivelser som bidrar til å gi ditt nettsted et løft.

Om meteabeskrivelser

Hvad er en metabeskrivelse? Det er en kort tekst som beskriver innholdet på en nettside eller bloggartikkel. Den vises ofte i søkeresultater, og kan bidra til å lure leseren til å klikke på lenken. 
Det er viktig å skrive en god metabeskrivelse, som er interessant og forteller leseren hva de kan forvente seg å finne på nettsiden din. En god metabeskrivelse bør inneholde nøkkelordene dine, slik at den dukker opp når folk søker etter dem.

Fordeler og ulemper ved en metabeskrivelse

En metabeskrivelse er en kort tekst som gir en oversikt over innholdet i et nettsted eller blogginnlegg. Denne typen beskrivelse er ofte brukt av søkemotorer for å forbedre rangeringen av et nettsted i søkeresultatene. Metabeskrivelser kan også brukes av lesere for å bestemme om de vil lese gjennom det aktuelle blogginnlegget eller ikke.

Det er flere fordeler med å bruke en metabeskrivelse på nettstedet ditt. For det første kan det hjelpe deg med å oppnå bedre placeringer i søkeresultatene. Dette betyr at du får flere besøkende på nettstedet ditt, noe som igjen kan føre til økt trafikk og inntekter. I tillegg kan en god metabeskrivelse også være nyttig for å holde leserne interessert i det du har å si, noe som igjen kan føre til at de deler ditt innhold med andre.

Ulempene med å bruke en metabeskrivelse er at det kan være vanskelig å finne ut hva som fungerer best for nettstedet ditt. Det er et godt sted å starte, men det tar tid og krefter å finne den perfekte metabeskrivelsen som vil optimalisere nettstedets plassering i søkeresultatene. I tillegg kan det være vanskelig å skrive en metabeskrivelse som på en interessant måte formidler innholdet til leseren, samtidig som den er kort og gjør det mulig for søkemotorene å oppdage nettstedet ditt.

Hva er egentlig SEO?

SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering. På norsk kan man også bruke begrepet søkemotormarkedsføring. Dette er én metode innen markedsføring på internett, og går ut på å tilrettelegge nettstedet eller nettsidene dine slik at de får best mulig plassering i søkeresultatene hos søkemotorer som Google. En viktig del av SEO er bruken av meta-tags. Meta-tags er koder som du inkluderer i koden til nettsiden din, og som gir informasjon om sidens innhold til søkemotorene. Disse taggene kan for eksempel inneholde informasjon om sidens tittel, beskrivelse, nøkkelord osv. Når en person gjennomfører et søk i en søkemotor, vil de få opp et resultatsett med nettsider som har blitt rangert etter relevans for dette spesifikke søket.

En metabeskrivelse er en kort tekstbeskrivelse av sidens innhold. Meta-beskrivelser vises vanligvis under tittelen og URL-en til et nettsted i søkeresultater, og de bør være skreddersydd for å oppmuntre lesere til å klikke gjennom.