mandag, april 15, 2024

Hvilket barutstyr trenger du som nybegynner?

Kanskje du alltid har hatt en drøm om å bli bartender og ønsker å ha utsyr hjemme på kjøkkenet slik at du kan øve deg, eller kanskje du bare ønsker å imponere gjestene som kommer på fest. Det kan være vanskelig å navigere seg rundt på nettet for å finne det riktige utstyret til ditt behov. Derfor skal vi her hjelpe deg til å finne det beste utstyret slik at du kan starte å mikse imponerende drinker hjemme på kjøkkenet.

Barutstyr til nybegynnere

Det er nemlig ikke slik at man trenger å sette av et helt skap til barutstyr for å mikse kule drinker, men det er noen essensielle komponenter man bør ha. Du kan servere drinker i alle typer glass, og du kan etter hvert skaffe deg forskjellige glass til å servere forskjellige drinker i, men dette trenger ikke å være førsteprioritet. På barlife.no finner du det nødvendige utstyret du trenger for å starte.

Start med enkelt utstyr

Uansett hvilken drink du skal lage, bør du ha tilgang på isbiter, ganske mange av dem. Disse kan du kjøpe i dagligvarebutikken, eller du kan lage dem selv i frysen. Du bør også gå til anskaffelse av et centilitermål (også kalt jigger) for å kunne måle opp riktige mengder av de forskjellige komponentene som skal i drinken. De fleste drinkoppskrifter vil oppgi målene i centiliter, og du bør ha mål som kan måle både 2cl og 4cl. Du kommer også til å måtte blande deg en god mengde med sourmix eller sukkerlake til de fleste drinkoppskrifter, og da bør du ha en juicebeholder du kan oppbevare dette i. Disse beholderne har som oftest en praktisk helletut, slik at du enkelt kan helle innholdet over i glasset eller shakeren. Sist, men definitivt ikke minst, er en shaker. Dette er essensielt å ha for å komme i gang med drinkmiksingen. Denne bør ha en form for sil slik at du siler av isen, slam og eventuelt annet du har hatt oppi shakeren når du heller drinken over i glasset.

Videre utvidelse av utstyret

Når du er godt i gang med miksingen, kan du fortsette med å skaffe deg en muddler til å mose for eksempel mynte til en mojito, og en sitrusskreller for å kunne utvide repertoaret med spennende drinker tilsatt sitronskall eller appelsinskall. Hvis du vil bli skikkelig avansert bør du også skaffe deg en god blender som er beregnet på å knuse is, som vil hjelpe deg med å lage blant annet strawberry daquiries.

Latest news
Related news