Hvordan får man en travel hverdag?

En travel hverdag er noe jeg ofte liker å ha, men det er noe som kommer forskjellig fra person til person etter min mening. Jeg har funnet ut at jeg egentlig har en travel hverdag og har noen gang tenkt på om jeg må roe ned.

Det å ha mer å gjøre enn man egentlig trenger er det mange som påstår er skadelig, men jeg mener det er mer sundt for både helsen og sinnet enn å sitte stille dager på rad.

Om jeg tenker 10 år tilbake vil jeg si at jeg sjeldent har hatt en kjedlig dag. Jeg skal ikke påstå at min oppskrift er «tha thing» om man vil ha en travel hverdag, men her kommer ivertfall min travle hverdag.

Slå opp en gammel skade

Det første jeg kommer på er å dra frem en gammel interesse. Jeg spilte fotball fra jeg var 6 år gammel til jeg dro i militæret. Dette var en ganske morsom interesse, men jeg ifkk lite spilletid på den tiden og orket ikke mer etter at jeg dro til militæret.

Etter noen år fant jeg ut at jeg skulle finne meg et lag litt langt nede i divisjonen for å se om jeg kunne hevde meg noe. Det viste seg at noen kunnskaper satt der enda og jeg fikk spilletid i 5. div. Nå har jeg spilt i 2 år etter et kanskje 7 år opphold før det. Jeg blir ingen tippeligaspiller, men det er morsomt å være med.

Fotball tar deg med ut 2-3 kvelder i uken (i sesong) og kan fylle en hverdag med god helse og godt sosialt samvær, men for de som hater dette finnes det mange alternativ. Alt fra bueskyting, bridge, børsmegling til hanggliding. Det gjelder bare å orke å sette i gang før det blir forsent å bli god til det man gjør.

Musikk prduksjon

Så har vi musikken. Dette er kanskje noe av det jeg bruker mest tid på. Dette er en interesse man må utdanne seg selv til. Det krever en HEL DEL vilje og skal man bli en Timbaland eller nye Stargate kan man ikke gi opp på små detaljer. Jeg har drevet på med dette i 15 år snart og har bemerket med at suksess ofte kommer like etter nedturer.

Dette er tidsfordriv uten like. Ikke skal man bare lage musikk, men man skal også «drive» artister. Er du heldig kommer du rett inn i miljøet som en produsent, men ofte må man opprette sine egne artister for å skaffe seg et navn først. Når man har gjort det begynner låt-ønsker fra andre artister å komme. Det å starte sin egen artist kan også by på helgemoro! Å dra på konsert er en erfaring mange har hatt, men det å være konserten er noe helt spesielt. Kanskje er ikke du som produsent artisten, men du har likevel som «eier av låter» rett til å være med.

Ikke kan du oppnå suksess flere ganger, men du får også erfaring og mulighet til å treffe mange spesielle mennesker. Jeg selv har ikke nådd mitt øverste mål enda, men jeg har flere listeplasseringer i skandinavia, gitt ut 6-7 singler, spilt mange konserter og er i tillegg til det hørt på radio over hele verden.

Dette er kanskje mitt beste tips til de som sitter mye foran data og gjør ufornuftige ting som å spille Counter-Strike eller World of Warcraft. Når all energi er der fra før er det lett å komme i gang med dette.

Starte din egen blogg

Det er utrolig enkelt å starte sin egen blogg. Jeg har gjor det ved hjelp av min utdanning som «web-mann», men dette er noe alle kan gjøre uten store kunnskaper. I en blogg kan du skrive om hva du vil! Du bestemmer alt selv og kan styre det meste av kommentarer som kommer inn. Jeg startet en tjeneste som heter Bloggnorge.com i vår (så vidt jeg husker) og allerede nå er det kommet rundt 3-400 norske bloggere som blogger aktivt. Om man sammenligner sverige med norge ligger de fortsatt litt foran oss, men man kan vel si at blogging er blitt et ganske kjent begrep i norge også.

Så hva skal man egentlig skrive i bloggen sin? Les litt inne på min blogg så ser du at jeg blogger mye om nyheter. Jeg kommenterer vel mer på det som blir sagt i medie og folk kommenterer deretter på mine meninger eller kommentarer. Som du ser i dette innlegget blogger jeg også litt om interesser og tips til hva man kan bruke sin tid og energi på. Med andre ord så kan man skrive om det man øsnker å skrive om! Å ha meninger er vel helt lovlig.

Så, hvordan starter man egentlig en blogg? Jo, du må registrere deg i en av gratistjenestene for blogg. Jeg må jo nesten reklamere for min egen blogg www.bloggnorge.com som kjører samme system som min blogg. Du får kanskje ikke valget om dette utseende på bloggen, men 100 andre design du kan velge mellom. Om du ønsker å bruke andre type tjenester kan er det bare å søke på «gratis blogg» i google så får du opp en rekke tjenester du kan bruke.

Reise

Dette er noe som ofte krever penger, men det behøver ikke å være mye. Dagens flybilletter kan være utrolig billige i tillegg til at man kan kjøre tog nesten hvor man vil. En interail billett varer vel en måned eller 2 og man kan sikkert kjøpe for lengre også. Det vil si at man kan ta tog hvor man vil og bruke biletten som et månedskort.

Nå er ikke jeg en interailperson, men kunne godt ha tenkt meg å dra på interail.. derfor tips om interail.

Konklusjon

Det var mine tips for å gjøre dagen litt mer hektisk. Mange tror at det krever så mye av en til å begynne med ting som dette, men det eneste man behøver er interesse og motivasjon. Om man ikke har motivasjon er det gratis og man kan finne det gjemt rundt seg 😉 Håver disse tipsene var til nytte.

Har du tips til hva man kan gjøre? Kommenter gjerne 🙂