Hvordan kort- og brettspill har blitt digitale

Før internett kom og kunne tilby spill digitalt så var kort- og brettspill morsomme spill som man spilte i sosiale lag . De fleste elsket å spille disse spillene med familie og venner. Nå har imidlertid bruken av digitale spill gått vill de siste årene, og kort-og brettspillprodusentene vil ikke gå glipp av denne muligheten. Dette er grunnen til at alle de populære brettspillene som Monopol, Battleship, Catan og mange flere er tilgjengelige for å spille på vår PC og mobiltelefon.

Produsentene ønsker å målrette og betjene den nye generasjonen som umiddelbart spiller slike spill med enhetene de har til rådighet. Dermed har kombinasjonen av moderne teknologi og klassiske spill blitt gunstig for spillerne.

Hvordan noen spill har tilpasset seg teknologi

Noen spill som var populære før internett-æraen  og måtte tilpasse seg for å blomstre i denne nye spillverdenen. Sjakk har for eksempel fått et nytt liv på internett. Spillet har blitt spilt i hundrevis av år, men det har aldri kommet helt inn i mainstream-kulturen i vesten. Dette kan imidlertid endre seg, med nettsteder som Chess.com som tiltrekker seg flere spillere enn noen gang før. Det var til og med en nylig TV-serie om spillet på Netflix. The Queen’s Gambit var en suksess uten sidestykke.

Andre kort- og bordspill som har hatt suksess med å bli digitale er blant annet poker, og dette spillet har sett en stor forandring etter at smarttelefonen kom på banen. Forskjellige pokerrom online gjør det mulig for både eksperter og nybegynner å møtes i lobbyer, og PokerStars er et populært eksempel. Det finnes flere varianter av dette spillet, og den mest populære varianten er Texas Hold’em og å forstår regler Texas Holdem, og etter at smartelefonen gjorde sitt inntog så er det mange som deltar i ulike online turneringer via mobilen, og eksempler på det er European Poker Tour. Dette kortspillet kommer også hele tiden med nye teknologiske innovasjoner, og en av de siste innovasjonene er blant annet bruken av VR-teknologi.

Berikende spillopplevelse via mobilen

Å spille via mobilen er blant de håndgripelige måtene digitalisering blir innlemmet i klassiske kort- og brettspill. I tilegg til å spille på mobilen, kan spillere den dag i dag laste ned kort- og brettspillapper på smarttelefonene sine fra Google Play og App Store umiddelbart. Appene er optimert for smarttelefoner og gjør spillingen lik ekte spill. Utviklere forbedrer spillopplevelsen med herlige visuelle effekter, gode lydeffekter og bakgrunnsmusikk, live resultattavler og en tidtaker. Noen av kort og brettspill-appene tilbyr til og med opplæringsvideoer for nye spillere som ikke vet hvordan de skal spille den digitale versjonen av det klassiske spillet. Dermed har integreringen av kort- og brettspill i mobilapper spilt en stor rolle i digitaliseringen av kort- og brettspillindustrien.

Trekningen av digitale kort- og brettspill

Det nye konseptet med å konvertere kort- og brettspill til videospill har fått fart i det siste. Noen vil kanskje hevde at denne endringen i det klassiske kort- og brettspillet kan drepe kjernen i det fysiske spillet, men de tilbyr enkel tilgjengelighet for flere spillere. Med videospillversjonen av kort- og brettspillene kan spillere spille sammen med vennene sine eksternt. Dette betyr ikke at de ikke kan spille som en enkeltspiller. I tillegg er det også en mulighet for å gjenoppta spillet. Så spillere kan pause spillet og fortsette fra samme punkt når de vil. Det er også et konsept med live-spill.

Høyteknologiske komponenter

Kort-  og brettspill på mobilen øker sikkert spillopplevelsen, men det er også andre teknologier som er fordelaktige for kort- og brettspillutviklere. Bluetooth, NFC, Virtual Reality og Augmented Reality teknologier brukes også for å gi en tilpasset og beriket spillopplevelse.

I fremtiden kan vi se enda mer fremgang i verden av digitale kort- og brettspill. Virtual reality og augmented reality er allerede under utvikling, så vi forventer at implikasjonen av disse teknologiene vil forbedre spillopplevelsen. Høykvalitetsgrafikk, 3D-teknologi, forbedret audiovisuelt materiale vil også spille en stor rolle i årene som kommer.