Investering i aksjer er lettere enn noensinne

For mange er investeringer i aksjer forbundet med fordommer om kompliserte handler og tidkrevende investeringsstrategier. Men faktisk krever en investering i aksjer, verken doktorgrad i økonomi, eller massevis med tid, det er nemlig lettere enn noensinne. Les med her, for å bli klokere på online investering i aksjer.

Hvorfor skal jeg investere pengene mine?

En god grunn til å investere noen av pengene dine, er at du med stor sannsynlighet vil få pengene til å vokse hurtigere enn de ville gjøre i banken. Du får derfor flere muligheter, og større fleksibilitet i økonomien, ved å plassere noen av pengene i en fornuftig investering. Det finnes mange investeringsmuligheter, men en av de mest velkjente, er aksjer. Når du investere ri aksjer, kan du velge å spre investeringene dine ut over flere aksjer, dette minsker også risikoen for tap. Du kan også velge å investere i et selskap som gir mening for deg, som kanskje deler verdier og har samme synspunkter som deg selv.

Investeringer kan være med til å skape spenning i hverdagen, samtidig som de gir overblikk over din egen økonomien, samt en større forståelse for samfunnsøkonomien.

Hvordan investerer jeg i aksjer?

Du kan velge å kjøpe aksjer gjennom banken din, eller online på nettet. I dag er det letteste, og billigste, å gjøre det på nettet. På den måten slipper du gebyrer og lignende i banken. Det finnes forskjellige online handelsplattformer for aksjer, en av dem er eToro. Denne plattformen er god både for nybegynnere og viderekommende, og finnes både som handelsplattform til datamaskin og som app til smarttelefonen. En god aksjeapp skal ha gode valgmuligheter, og gode funksjoner. EToros aksjeapp minner mye om handelsplattformen på datamaskinen, og er derfor lett å bruke. Hvis du er interessert i å lese mer om aksjeappen, så kan du se anmeldelsen av eToros aksjeapp her.

Før du begynner med investeringer, så kan det være en fordel at du leser deg opp på mer generell viten om investeringer i aksjer, for å få en grunnleggende forståelse av aksjemarkedet.

Få overblikk over din egen økonomi

Selv om alle investeringer er forbundet med risiko for tap, så har du stor innflytelse på hvor stor denne risikoen skal være. Du kan velge å investere mindre beløp, i langsiktige investeringer hvor risikoen for tap er mindre. Du kan også spre investeringene ut på flere plattformer.

Før du kaster deg med på investeringsbølgen, kan det være en god ide at du får oversikt over din egen økonomi, og lager en realistisk investeringsplan. Dette kan du gjøre ved å lese deg opp på investeringsstrategier online, eller du kan kontakte en ekstern investeringsrådgiver, som kan hjelpe deg med en strategi som er helt tilpasset din egen økonomi.

Aksjer er et godt sted å starte, men du kan også undersøke andre investeringsmuligheter. Hva med en dynamisk investering i kryptovaluta? Du kan høre en debatt om kryptovaluta her. Eller en crowdlending investering. Mulighetene online, er mange, du skal overveie hva som passer best til økonomien din, samt at du skal synes det er spennedene og interessant. En tommelfingerregel er, at du skal investere i noe som du allerede vet noe om, eller som du har interesse i å vite mer om i fremtiden. Det gjør nemlig det hele enda mer spennende!