Slik laster du ned innhold fra BBC iPlayer

Hos BBC iPlayer kan du finne mange spennende serier og filmer som ikke er tilgjengelig på de mer kjente strømmetjenestene som tilbys her i Norge. Så dersom du er lei av innholdet du har sett på i det siste kan det være en ide å ta en titt hos BBC iPlayer.

Selv om BBC iPlayer har masse spennende innhold å by på så er det likevel et problem. Hva skal du gjøre dersom innholdet du ønsker å se på er på vei til å forsvinne fra strømmetjenesten? Eller hva skal du gjøre hvis du ønsker å se innholdet uten tilgang til internett? Les mer videre dersom du ønsker en guide til hvordan du kan laste ned innhold fra BBC iPlayer.

Steg 1: Last ned og installer Audials Movie

Audials Movie er en programvare som gjør det mulig å spille av og ta opptak av innhold fra BBC iPlayer slik at du kan se innholdet når og hvor du vil. Du trenger ikke å opprette en bruker for å benytte deg av denne programvaren og den er enkel å avinstallere dersom du ikke skulle ha bruk for den lenger. Du kan også gå inn på funksjonen «Batch Recording» dersom du ønsker å ta opptak av to ting på en gang, men da må du benytte deg av den betalte versjonen.

Etter at du har lastet ned og installert Audials Movie så åpner du vinduet. På venstre side vil du se en funksjon som heter «Video Streaming». I baren på toppen vil du nå se en funksjon som heter «Format», her skal du velge hvilket format du ønsker å laste ned innholdet i. Vi anbefaler MP4, men du skal selvfølgelig få lov til å velge dette helt selv.

Steg 2: Spill av innholdet du ønsker å ta opptak av

Etter å ha valgt format så skal du klikke på knappen som viser logoen eller som sier «BBC iPlayer», i og med at det er denne strømmetjenesten vi ønsker å gjøre opptak av. Deretter skal du åpne nettleseren din å skrive inn BBC iPlayer der også. Det som skjer nå, er at programvaren merker at du har skrevet inn samme strømmetjeneste i nettleseren din som du har trykket på i programvaren. Med andre ord så forstår den at du ønsker å gjøre et opptak. Det anbefales at du bruker Google Chrome eller Firefox som din nettleser.


Når du trykket play så vil du få opp et vindu som sier «2x Recording Speed» her kan du velge om du ønsker å spille av innholdet i normal hastighet eller om du ønsker å gjøre nedlastningen litt raskere. Husk å spille av innholdet i fullskjerm for bedre kvalitet.

Steg 3: Last ned innholdet du har tatt opptak av

Nå havner innholdet du har tatt opptak av under «Playlists» på venstre side av skjermen din. Herfra kan du enkelt laste ned innholdet direkte på din enhet. Filene vil få samme navn som den originale tittelen hos BBC iPlayer slik at det skal bli så enkelt som mulig for deg å finne tilbake til innholdet.