lørdag, april 13, 2024

8 gratis HTML og CSS editorer

HTML-koding kan gjøres i enkle tekst-editorer som NotePad, men det finnes mange programmet som er spesielt laget for å gjøre jobben enklere og raskere. Noen av funksjonene du kan få ved å bruke en HTML-editorer er fargekoding av tagger og atributter, forhåndsvisning, kodeforslag, debuggere osv. Her er en liste over HTML- og CSS editorer vi har fått et godt inntrykk av og som kanskje du som «koder» vil gi en sjanse.

CoffeeCup

Dette er en gratis og mye bruke editor, men den har også en versjon som koster penger. Det kan da tenkes av gratis-versjonen har en del begrensninger, men prisen er ikke så alt for høy, 99$. Gratis-versjonen ser også ut vil å kun være tilgjengelig for Windows brukere.

coffecupfree

Aptana Studio

Denne er litt ny for meg personlig, men inntrykket er bra og jeg tror denne er verdt et forsøk.

aptanastudio

Komodo Edit

Komodo Edit passer godt til deg som skal jobbe med Python, PHP, Ruby, Perl, HTML, CSS og JavaScript.

komodoedit

Notepad++

En utvidet versjon av det gode gamle Notepad som gir det noen ekstra verktøy for programmering samt andre funksjoner. Dette er et fint program å starte med.

notepad++

Notepad (Standard i Windows)

Dette er det de fleste starter med. Er du helt ny er det et fint sted å starte. Notepad har ingen direkte verktøy eller hjelpemidler til koding av HTML eller CSS, men det er helt ok til deg som f.eks. ønsker litt trening uten hjelp.

notepad

Dabblet.com

Dette er en online editor. Den er enkel og fin til testing, men jeg vil ikke anbefale denne til daglig bruk. Dabblet.com er et fint sted du kan teste din CSS og HTML-kode på.

dabblet

 

jsFiddle

I likhet med dabblet er dette også en online-editor. jsFiddle er spesielt fin til å lage små snutter til å vise frem. Her får du en egen URL til dine tester som igjen ofte brukes i forum eller lignende for å vise frem noe.

jsfiddle

 

NetBeans

Kanskje litt komplisert, men helt klart et godt alternativ. NetBeans er en fullverdig editor og er verdt et forsøk.

netbeans

 

Les også: 4 gratis alternativer til Photoshop

Latest news
Related news