Alt du trenger å vite om Facebook Business Manager

I 2021 er det nettet som dominerer når det kommer til markedsføring. For der reklamer i bybildet, i aviser, på tv eller radio var det som dominerte før, har kanaler som Facebook, Instagram og Google tatt over mye av det budsjettet som mange før i tiden brukte på annen markedsføring før. Dette har medført en enorm utvikling av forskjellige hjelpemidler, som for eksempel Facebook Business Manager – som gjør det lekende lett å ha full oversikt over strategien din.

Det er mange grunner til å fokusere på digital markedsføring i en verden som hele tiden beveger seg mer og mer i den digitale retningen – der nettsider, blogger og digitale produkter og tjenester blir en større og større del av hverdagen vår. Det å utnytte dette er en av de beste måtene du kan sørge for å komme i kontakt med de potensielle kundene dine og det er mange forskjellige måter å gjøre dette på – og Facebook Business Manager hjelper deg med å holde styr på alt!

Hva er egentlig Facebook Business Manager?

Facebook Business Manager er en plattform som er utviklet for å hjelpe kundene deres med å styre annonsekontoene deres og andre annonseaktiviteter fra ett sentralt sted, sånn at de kan få et fult overblikk over alt. Det kan være ganske forvirrende å administrere flere forskjellige kampanjer på en gang, særlig hvis man er flere som jobber med det på en gang og deler ansvaret, og det er her denne plattformen kommer inn i bildet.

Den gjør det mulig å dele tilgang med flere medarbeidere og gjør det for eksempel mulig for virksomheter å jobbe sammen med en partner eller et byrå om de ønsker det. Det er rett og slett et verktøy som gjør hverdagen enklere, oversikten bedre og samarbeidene mye mer knirkefrie. Det å ha alt samlet på et sted i stedet for at ting er på hver sin annonsekonto, gjør at det er mye enklere å utføre, holde øye med og ikke minst oppdatere de annonsene og kampanjene man kjører.

Er Facebook Business Manager noe for deg?

Hvis du bare har behov for en annonsekonto, er det ikke nødvendig med Facebook Business Manager. Det er heller ikke nødvendig hvis du ikke samarbeider med andre, verken partnere eller medarbeidere. Hvis du ikke gjør noe av dette, har du nemlig ikke behov for de ekstra mulighetene og funksjonene, og da kan man like gjerne bruke de pengene på noe annet som hjelper virksomheten med å vokse.

Men hvis du har behov for flere annonsesider og samarbeider med partnere eller har flere medarbeidere på teamet deres som jobber med markedsføring og annonser på Facebook, er det absolutt en god idé å investere i dette. Det gir mange flere muligheter og ikke minst gjør det bare alt mye lettere å håndtere når man er flere. Det tilbyr en helt annen oversikt og mulighet for å gjøre alt tydelig og enkelt i forhold til forskjellige annonser og samarbeider – og samtidig ha alt samlet ett sted.