mandag, april 15, 2024

Anmeldelse av Really Simple SSL

Sikkerhet på nettet blir mer og mer viktig med tiden. Vi hører stadig vekk om hackerangrep, og begreper som virus, malware, spyware, og lignende. Spesielt ille blir det når vi besøker en nettside for å utføre en transaksjon. Her skal gjerne sikkerheten være på topp før vi tør å gi fra oss for eksempel kortinformasjonen.

Det første en person ser etter her er hvorvidt siden har en SSL lås. Det vil si at den har et sertifikat som innebærer at den er sikker, og at siden kjører på https protokollen fremfor http. Det er ganske synlig i adressebaren hvorvidt siden er sikret, og uten en slik lås vil de færreste selge mye.

Derfor er det helt essensielt for en nettbutikk å ha SSL. Men selv for de som har betalt for SSL sertifikatet, så er det ikke alltid slik at nettbutikken fremviser dette for samtlige sider en har. Ting kan nemlig gå galt i denne prosessen, og hvis en har en nettbutikk med flere hundre sider, så kan det ta evigheter å konfigurere selv.

Heldigvis er Really Simple SSL en plugin som har blitt gjort tilgjengelig for WordPress. Dette programmet tar seg av dine sider og gjør om protokollene fra http til https i løpet av sekunder. Da sparer du mye tid! Men hvor enkelt er egentlig programmet, hvordan fungerer det, og fortjener det litt mer oppmerksomhet fra din side?

Slik fungerer Really Simple SSL

Først og fremst må det understrekes at Really Simple SSL ikke selger SSL sertifikat. Dette må du altså kjøpe selv utenom. Så snart du har kjøpt dette, og startet din nettsidebygging i WordPress, så kan du derimot aktivere Really Simple SSL sin plugin og få SSL sertifikatet på samtlige sider i løpet av sekunder.

Really Simple SSL tråler simpelthen gjennom alle dine undersider og transformere http til https protokoller. Som nevnt tidligere er dette en prosess som ville tatt flere timer å gjøre på egenhånd. Jo større sider du opererer, og med jo flere undersider, jo gladere er du nok for at Really Simple SSL eksisterer.

Noen vil nok ikke trenge SSL hjelp, fordi deres nettside bare har et par undersider. Men driver du for eksempel en blogg eller en nettbutikk med kanskje bare et titalls eller hundre sider, så er SSL fort et problem. Det kan nemlig være problemer i kodingen som gjør at nøkkellåsen ikke dukker opp for eksempel.

Really Simple SSL fanger opp disse uregelmessighetene og fikser problemet med en gang. Merk at Really Simple SSL dog ikke endrer på hyperlenker ut av siden, slik at disse blir værende med http om dette er tilfellet. Det er derimot selvfølgelig en fordel, fordi du neppe vil at dine brukere skal bli sendt til 404-sider etter en link anbefalt av deg!

Den enkleste måten å legge SSL til din side

Den største fordelen ved Really Simple SSL er nøyaktig det navnet hinter til – hvor lett det er å bruke denne tjenesten. Du trenger nemlig hverken erfaring med koding eller html for å fikse disse problemene. Really Simple SSL tar seg av all jobben fra A-Å, slik at du bare kan lene deg tilbake.

Faktisk er alt du skal gjøre, som nevnt tidligere, å kjøpe inn et SSL sertifikat, for deretter å aktivere plugin. Med ett klikk vil programmet fikse alle dine problemer med SSL, og du trenger ikke løfte en finger etter dette. Ingen koding, ingen kompliserte funksjoner, men store fordeler allikevel for deg som bruker.

https://really-simple-ssl.com/knowledge-base/how-to-install-really-simple-ssl-free/

Fordeler

Utover det at denne tjenesten kan ta seg av SSL sertifikater på samtlige undersider i løpet av sekunder, så finnes det også andre fordeler ved Really Simple SSL. For eksempel er tjenesten helt gratis. Det finnes også en betalt Premium versjon, men de som benytter gratisversjonen får alle funksjonene nevnt ovenfor.

Premium abonnementet inneholder noe mer fleksibilitet i henhold til konfigurasjon, men dette blir nok komplisert for de aller fleste. Dessuten får du gratis support med Premium abonnement, noe som kan være gunstig. Allikevel holder gratisversjonen for de aller fleste brukere.

Ulemper

Det finnes egentlig ingen store ulemper generelt sett ved Really Simple SSL. Programmet er tross alt gratis, men utfører en oppgave som kan være verdt flere tusen kroner for en bedrift i løpet av få sekunder. Da er det vanskelig å se for seg at det er noen ulemper!

For nordmenn er det dog kanskje en ørliten ulempe at programmet ikke er oversatt til norsk. Det finnes derimot muligheter for å bidra med frivillige og gratis oversettelser, og det er tross alt slik programmet har holdt seg gratis siden sin lansering. Derfor må dette sies å være en minimal ulempe, og den er tross alt bakgrunnen for at programmet kan være gratis for brukerne.

Last ned Really Simple SSL i dag!

Med over 3 millioner nedlastninger, så er det liten tvil om at Really Simple SSL er en meget populær WordPress plugin. Og det er ikke uten grunn! Programmet tar seg nemlig som nevnt av en av de største hodepinene vi har når vi skal bygge en nettside – spesielt om den er stor!

Å skaffe seg et SSL sertifikat er i dag relativt enkelt, og de fleste kan endre sin hjemmeside og de viktigste sidene fra http protokollen til https. Men hva med alle de andre undersidene der kunder også skal konvertere? Om disse ikke har SSL sertifikatet ved seg i adresselinjen, så er sjansene store for at kundene ikke konverterer.

Really Simple SSL gir deg ikke et sertifikat, så dette SSL sertifikatet må du søke om selv. Men så snart du har dette kan du laste ned Really Simple SSL, og med ett klikk vil programmet endre alle URL-adresser på ditt domene fra http til https. Dette er en prosess som ellers ville tatt flere timer!

Så dersom du har en større nettside, eller ikke engang ønsker å gjøre grovarbeidet med en liten side, så er Really Simple SSL valget for deg. Kundene i spesielt din webshop setter veldig pris på trygghet, men selv de som leser din blogg kan være bekymret om en av dine sider ikke har SSL låsen. Last ned Really Simple SSL og få jobben gjort på få strakser!

Latest news
Related news