Viktigheten av en god brukeropplevelse på nett

For å gjøre det bra på internett, så vel som på det fysiske markedet, er det viktig at man kan tilby en god brukeropplevelse og brukervennlighet til de som besøker ditt nettsted. Dette kan man gjøre på en rekke måter, og det er flere ting man bør huske på for at brukeropplevelsen skal oppleves som god.

Sørg for at hjemmesiden er oversiktlig og har et bra design

Med et hav av ulike hjemmesider er det ikke lenger like viktig at man skal ha det kuleste designet på hjemmesiden, men heller at man har en hjemmeside som er enkel og oversiktlig å navigere seg gjennom. Her finner man enkle og nøytrale farger som gjør at siden ser oversiktlig og gjennomført ut, samtidig som man har overskrifter i stor skriftstørrelse, slik at man enkelt kan navigere seg frem til de kategoriene man ønsker. 

Et oversiktlig og enkelt design, som samtidig ser gjennomført og helhetlig ut, vil gi besøkende et inntrykk av profesjonalitet, noe som er viktig for nye besøkende om de skal ville bli og komme tilbake til siden. Stor nok skriftstørrelse på overskrifter og en enkel meny over de forskjellige kategoriene og sidene man kan klikke seg inn på er også alfa omega for at nettsiden skal ha god brukervennlighet.

Pass på at nettstedet fungerer uansett hvilke enheter og skjermer man bruker

I dag er det stadig flere som besøker nettsteder med andre enheter enn bare med datamaskinen. Det er minst like mange, om ikke flere, som i dag bruker mobilen eller nettbrett til å besøke nettsteder, fremfor å ta frem og starte datamaskinen. Det er derfor utrolig viktig at hjemmesiden din fungerer som den skal og at skjermoppløsningen er tilpasset flere forskjellige enheter. På denne måten er man tilgjengelig for et større publikum og besøkende som vil kunne oppsøke hjemmesiden din, og brukeropplevelsen blir like god uansett hvilke enheter som benyttes.

Fortsett å jobbe for å forbedre hjemmesiden

Med en teknologi som er i stadig utvikling er det ikke lang tid som skal gå før noe man har brukt en stund begynner å bli utdatert, eller at det finnes bedre måter å gjøre ting på. 

Her er det derfor viktig at man kontinuerlig jobber mot å være best mulig og tilby en unik brukeropplevelse, for å sørge for at besøkende liker å besøke siden din og at man kan skille seg ut fra andre. Med nye metoder som kommer ofte, er det også lettere å kunne finne bedre løsninger og tjenester for kundene sine. 

I tillegg til å fornye seg og benytte seg av bedre løsninger når de gjøres tilgjengelig, er det også like viktig at de løsningene man allerede har oppdateres jevnlig. På denne måten kan man være trygg på at alt på hjemmesiden fungerer som det skal, noe som igjen vil lønne seg og sikre en god brukeropplevelse. Et annet viktig punkt er at man sørger for at brukeropplevelsen er god også for målgrupper som kan ha utfordringer som syn og hørselsvansker.

Les mer her:

Hva er et kryssord
Alt du trenger og vite om kortspill