Hva er organisk søk?

Organiske søkeresultater er de ubetalte oppføringene som vises på en søkemotorresultatside (SERP). Disse resultatene er basert på faktorer som relevans for brukerens søk, innkommende lenker, gyldig søkemotoroptimalisering (SEO) og domeneautoritet. Organiske søkeresultater inneholder ikke annonser og skiller seg fra betalte søkeresultater, som også er kjent som betal-per-klikk-annonsering (PPC). Annonsører kan ikke kjøpe organiske søkeresultater.

I stedet er strategier for organisk SEO utviklet for å øke et nettsteds SERP-posisjon uten at eieren av nettstedet betaler. Disse motløse praksisene kan inkludere teknikker som søkeordstopping, som også omtales som uetisk SEO. Plasseringen av en kobling på en søkeresultatside er viktig. Avhengig av søkeordet utgjør organiske søkeresultater ofte bare en liten del av siden. Siden søkeannonser er øverst på resultatsiden, på en enhet med en relativt liten skjerm – for eksempel en bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon – kan de synlige organiske søkeresultatene bestå av bare ett eller to elementer.

Hvorfor er organisk søk viktig?

Selv om betalt annonsering gir umiddelbare resultater, kan organiske søkestrategier gi langsiktige resultater. Organisk søketrafikk er den første kilden til besøk for de fleste nettsteder og kan være en avgjørende komponent i en kjøpertrakt, som fører til høyere konverteringer og avkastning på investeringen (ROI).

Følgende egenskaper fremhever viktigheten av organisk søk:

·        Tilbyr et konkurransefortrinn. En organisk søkestrategi fremmer bedriftens synlighet for målrettede søkeord. Hvis den forfølges aggressivt, kan organisk søketrafikk bidra til å overgå konkurrenter på søkemotorer uten å måtte investere i betalte eller digitale markedsføringsstrategier. For eksempel rangerer et selskap som forbedrer sin organiske søketrafikk høyere i søkemotorene, noe som til slutt presser konkurrentene ned på listen.

·        Kostnadseffektiv og skalerbar. Organisk søk gir bedrifter en kostnadsfordel. Selv om betal-per-klikk-annonser er garantert å sette et selskaps nettsted foran potensielle besøkende, kan disse annonsene over tid være uoverkommelige. Organisk trafikk koster ingenting, spesielt hvis et selskap investerer i effektive SEO-prinsipper. En organisk strategi er også mer skalerbar siden den ikke krever en forhåndsinvestering eller et høyt vedlikeholdsbudsjett. Bedrifter kan fortsette å vokse uten å måtte utvide markedsføringsutgiftene sine kontinuerlig.

·        Gir langsiktige resultater. Organiske søkestrategier optimaliserer en bedrifts tilstedeværelse på søkemotorer over lengre tid, siden de ikke er avhengige av kostnad per klikk eller månedlige utgifter.Svært målrettet. Hvis et selskap investerer i effektive SEO-strategier, vil nettstedet sannsynligvis vises når forbrukere aktivt søker etter søkeord som er nært relatert til selskapets bransje. Nettsteder som rangerer for relevante søkeord får regelmessig målrettet trafikk, noe som bidrar til å bygge nye potensielle kunder og langsiktige kunder.

Organiske søkeresultatsidefunksjoner og eksempler

Når en bruker spør Google eller en annen søkemotor, blir de presentert med SERP. Mens en SERP hovedsakelig består av betalte og organiske søkeresultater, kan den også inneholde ulike funksjoner, for eksempel shoppingannonser, fremhevede utdrag, videoresultater, kunnskapsgrafer og topphistorier. SERP-resultater varierer fra bruker til bruker, selv når du bruker samme søkeord eller søkemotor, ettersom de er tilpasset basert på den enkelte brukeren, søkerens hensikt, interesser og en myriade av rangeringsfaktorer. Google kaller disse søkeresultatfunksjonene eller søkefunksjonene og tester og forbedrer dem kontinuerlig for å gi en brukervennlig opplevelse for besøkende på nettstedet.