Hva er backlinks?

Lenker på andre nettsteder enn dine egne som går tilbake til en side på nettstedet ditt. Backlinks kalles også inngående lenker fordi de representerer en annen nettsides trafikk som kommer til ditt eget nettsted. Kvaliteten og kvantiteten på backlinksene dine kan hjelpe deg med å rangere høyere i søkemotorer som Google og Bing.

Backlinks regnes som en indikator på hvor populær nettsiden din er blant brukere. Implementering, administrasjon og analyse av ytelsen til backlinks er et viktig aspekt ved søkemotoroptimalisering (SEO) og SEO-strategier.

For å øke organisk trafikk og bli lagt merke til av søkemotorer, må du investere i SEO på og utenfor siden. Optimalisering på siden er en prosess for å lage innhold som hjelper søkemotorer (og brukere) å forstå hva nettstedet ditt handler om. Off-site optimering handler om å demonstrere for søkemotorer at innholdet ditt gir verdi for tredjeparter. Og den viktigste verdierklæringen er en backlink.

Hva er forskjellen mellom en link og en backlink?

Individuelle dokumenter på nettet kobles sammen via lenker – de er limet som holder nettet sammen. Interne lenker er lenker mellom nettsider på samme domene, og de eksisterer først og fremst for å hjelpe folk med å navigere på nettsiden. Eksterne lenker kobles til nettsider på andre domener og har et bredere spekter av mulige intensjoner, inkludert:

·        Gi en bredere kontekst til leseren

·        Støtt et krav i kopien

·        Oppgi eller oppgi en kilde

·        Anbefale noe

·        Legg til autentisitet

I hvert tilfelle er lenken på siden for å gi ekstra verdi til leseren, så den utgående koblingen er en verdifull ressurs. Det er viktig å forstå at koblingen har en retning. Når den er utgående på den koblende nettsiden, kommer den til målsiden. Derfor er dette en backlink til målsiden.

Søkemotorer anerkjenner at backlinken har verdi og belønner mål-URLen, og tolker koblingen som fullstendig tilsiktet; de antar at det har vært et visst nivå av redaksjonell vurdering av målnettsiden. Det er derfor backlinken som peker til nettstedet ditt indikerer for søkemotorer at innholdet ditt har verdi. Faktisk er bakclinks en av de kraftigste rangeringsfaktorene. De spiller en stor rolle i suksessen (eller fiaskoen) til hvert nettsted når det kommer til organisk søketrafikk.

Hva er backlink-autoritet og hvordan bestemmes den?

En av hovedgrunnene til at Google er den dominerende søkemotoren er fordi den var den første som innså viktigheten av backlinks i SEO. Da Google ble lansert i 1998, brukte den en revolusjonerende algoritme for å rangere nettsider basert på lenkepopularitet – noe som betyr at en side rangeres høyere hvis det er flere lenker til den.

Denne algoritmen, kalt «PageRank» etter Larry Page (med-gründer av Google, sammen med Sergey Brin), beregner ikke bare antall lenker en gitt nettside mottar; den måler også autoriteten til disse koblingene. Dette betyr at ikke alle backlinks er like. Tenk deg at en av sidene på nettstedet ditt har en backlinks fra 2 nettsider på forskjellige eksterne domener:

• Side A har 200 tilbakekoblinger

• Side B har 20 tilbakekoblinger

Hvis disse 2 sidene handlet om samme emne, ville side A sannsynligvis rangeres høyere enn side B. Dette er fordi side A ville vært mer autoritativ på grunn av det faktum at den har 10 ganger så mange lenker.

Kategorier Inspirasjon