5 Kriterier for å oppnå en effektiv nettside

En god nettside representerer din bedrift og merkevare på en profesjonell og tillitvekkende måte for både nye og eksisterende kunder. Her er noen grunnleggende elementer å tenke på når du bygger eller forbedrer din nettside for å oppnå en effektiv og vellykket

En god brukeropplevelse er viktig

En god nettside bør først og fremst speile merkevaren eller bedriftens profesjonalitet og fremstå som trygg og oversiktlig for både nye og eksisterende kunder. For å oppnå dette er både brukeropplevelse (UX) og brukergrensesnitt (UI) viktige faktorer. Nettsiden bør være enkel å bruke, med et oversiktlig layout, uten for mange valgmuligheter eller for mye informasjon. Samtidig bør den ha et appellerende design som gjør at den ser tiltrekkende ut.

Vis aktivitet og engasjement

En god nettside bør være aktiv, både i handlingen og fremstillingen. Ved å regelmessig oppdatere innholdet på siden, sender du et signal om at siden fortsatt er i bruk og relevant for besøkende. Dette kan gjøres ved å publisere både aktuelle og langsiktige artikler og innhold, slik at de besøkende kan dra nytte av informasjonen i lang tid fremover. For å gjøre det enkelt for besøkende å kommunisere med bedriften, bør du vurdere å opprette et kontaktskjema eller referere til en kontaktmetode, for eksempel e-post eller telefon.

Responsiv nettside er viktig

En av de viktigste faktorene som kjennetegner en god nettside, er responsivitet. Dette betyr at nettsiden din skal tilpasses og fungere optimalt på alle enheter, uavhengig om det er en stasjonær datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Responsiv design sikrer at nettsiden din er tilgjengelig for alle brukere, uansett hvilken enhet de velger å besøke den på.

Mange selskaper i forskjellige bransjer har implementert responsiv design, fra banker som Nordea, til nettkasinoer som Maria og sportsforhandlere som XXL. Dette viser at responsiv design er et viktig element for å oppnå en god brukeropplevelse og økt tilgjengelighet for alle brukere.

Så, hvis du vil sikre deg en nettside med høy kvalitet, bør du definitivt vurdere å implementere responsiv design. På denne måten kan du sikre deg en optimal brukeropplevelse for alle dine besøkende, uansett hvilken enhet de bruker.

Med økende bruk av mobile enheter for å surfe på nettet, er det viktigere enn noen gang å sikre at nettsiden din er responsiv. Dette betyr at den automatisk tilpasser seg ulike skjermstørrelser, noe som gjør det enklere for brukerne å navigere og bruke nettsiden din, uansett om de besøker den fra en mobiltelefon, et nettbrett eller en stasjonær datamaskin.

Det er et klart mønster at antallet besøk fra mobiløkning, mens besøk fra desktop synker. På grunn av denne endringen i bruksmønsteret, er det viktigere enn noen gang å sikre at nettsiden din er responsiv og tilpasser seg ulike enheter.

Det er også verdt å nevne at nettsteder som ikke er responsive, ofte vil falle i rangeringen på Google. Dette betyr at en responsiv nettside ikke bare gir en bedre brukeropplevelse for dine besøkende, men også en høyere rangering på søkemotorer, noe som kan øke synligheten og trafikken til nettsiden din. Så, for å oppsummere, en responsiv nettside er en viktig faktor for å sikre en god brukeropplevelse for alle dine besøkende, samt en høyere rangering på søkemotorer.

SEO er viktig

For å få mest mulig ut av din nettside, er det viktig at den er søkbar og optimalisert for søkemotorer (SEO). Dette vil gjøre det enklere for potensielle og eksisterende kunder å finne fram til nettsiden din, og øke synligheten din i søkeresultatene på Google og andre søkemotorer.

Det er viktig å huske på at mange mennesker gjør seg kjent med produktene og tjenestene dine gjennom nettsiden din, og at en høyere rangering på søkemotorer kan bidra til å øke trafikken og øke muligheten for at nye kunder blir tiltrukket av nettsiden din.

For å oppnå dette, er det viktig å forholde seg til de anbefalte standardene for SEO fra Google. Ved å følge disse standardene, vil nettsiden din rangeres høyere i søkeresultatene, noe som vil bidra til å øke synligheten din og trekke til seg nye besøkende. Så for å oppsummere, en søkbar og SEO-optimalisert nettside er en viktig faktor for å oppnå en høyere rangering i søkemotorer, øke synligheten din, og tiltrekke deg nye besøkende og kunder.