Annonsering på Facebook i 2020

Skal du virkelig klare å markedsføre bedriften din, da bør du ikke hoppe over annonsering på Facebook. Dette er en uvurderlig måte å tiltrekke publikums oppmerksomhet. Facebook har utviklet en metode for meget målrettet markedsføring. De bruker diverse algoritmer for å danne et bilde av brukernes adferdsmønster, og på den måten klarer de å få et svært godt bilde av hvem vi er, hva vi er interessert i osv. Det betyr at annonsene dine vil dukke opp hos de mest potensielle kjøperne.

Det er viktig å prøve å forstå mest mulig av hvordan Facebook jobber med annonser. På den måten vil sannsynligheten din for å lykkes være langt større. Vi anbefaler derfor at du setter deg inn i de ulike typer annonsemuligheter du har på Facebook.

Hvordan annonsere på Facebook

Du må først og fremst ha en forretningsside på Facebook. Derfra kan du gå til Facebooks annonseadministrasjon. Derfra vil du kunne lage annonsen din. Du må tenke nøye gjennom hvem som er målgruppen din. Hvilke brukere du ønsker å fange opp?

Hva er målsettingen med annonsen?

Mye av jobben ligger i selve planleggingen. Det er svært viktig å tenke gjennom hva du ønsker med annonseringen. Det er det Billigproteinpulver.com og andre firmaer er nøye på, og som gjør at de lykkes.

Innholdet

Visste du at du kun har 2,5 sekunder på å fange oppmerksomheten til brukerne på en Facebook-annonse? Da skjønner du at et tydelig budskap er alfa og omega. Lengden på teksten bør være 80-100 tegn. Du kan gjerne bruke én eller to emojier, men vi anbefaler ikke flere da det gjerne virker forstyrrende. De du velger bør kunne løfte teksten til nye høyder.

Sørg for at linken til landingssiden fungerer, og at innholdet på denne er relevant. Det er ikke noen vits i å bruke haugevis av kroner på en annonse for krølltenger om brukeren ender på en side som omhandler barberhøvler. Det vil neppe gi mer-salg, snarere tvert imot, og du ender kanskje heller opp med en misfornøyd ikke-kunde.

Ha gode bilder

Ikke bruk Shutterstock-bilder, verken i annonsen eller på landingssiden. Det er iallfall vårt tips. Unike, flotte bilder vil være et blikkfang. Facebook har en regel om at det maks skal være 20% tekst på bildene.

Bør jeg ha konkurranse?

Nei, det er helt unødvendig. Det er ikke kommentarer og «likes» du tjener penger på. Det er også gjerne slik at med en konkurranse, vil de som kommenterer, liker og deler disse innleggene, kun være ute etter en ting – premien.

Det du må gjøre er å fange interessen på en annen måte, som gjør at de fatter interesse for deg, ditt produkt, og således ønsker å besøke nettsiden din for å vite mer.

Ved å bruke annonseverktøyet til Facebook vil du ha muligheten til å teste budskapet og målgruppen.

Det er altså ikke bare å slenge ut en annonse, for så å vente på at pengene strømmer inn. Det er mange annonsører der ute, og konkurransen om kundene er knallhard. Det gjelder å være kreativ, planlegge godt og analysere hvilke mål du har for kampanjen. Om du først lykkes, så vil du se at du straks kan få mye mer å gjøre. Det er ikke til å stikke under en stol at annonser på Facebook er en av denne tidens beste markedsføringsmetoder som du kan bruke.