Hvorfor Office 365 til Windows 10 er fornuftig

Microsoft Office 365 har i lang tid vært en super tjeneste, og den blir stadig bedre. Seks brukere kan installere et ubegrenset antall Office-applikasjoner.

Nye funksjoner for Office 365-brukere

Hvis du har en Microsoft Office 365-konto, kan inntil seks brukere være tilknyttet denne kontoen. Disse brukerne kan igjen installere Office på et ubegrenset antall enheter. Så snart du har registrert deg for en Office 365-konto, vil alle brukerne i din Microsoft-familie bli gitt tilgang. Full oversikt og administrering kan også gjøres fra Microsofts kontoside.

Les mer hos Microsoft

Hva er Office 365?

Office 365 er i all hovedsak et abonnement på Microsoft Office, og har mange fordeler i forhold til den tradisjonelle Microsoft Office-pakken.

Familieabonnementet lar altså seks personer laste ned den siste versjonen av Microsoft Office. Det kan gjøres på nettbrett, PC og telefoner, og systemet støtter operativsystemene Windows, Android og iOS. Pris per år er kr. 899,-. På toppen av det hele får alle hele 1 TB lagringsplass på OneDrive.

En av fordelene med Office 365, i motsetning til en tradisjonell Office-boks, er at du mer regelmessig får de nyeste oppdateringene og funksjonene, samtidig som at du får nøyaktig de samme applikasjonene. Dette inkluderer Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook. Publisher og Access er kun tilgjengelig for Windows.

Det er flere måter å laste ned appene, alt ettersom hvilken enhet du bruker. For Android- og Apple-enheter går du til henholdsvis Google Play og App Store. Du logger inn med Microsoft-brukeren din. På en Windows-maskin kan du laste ned appene fra My Office-appen.

Det er mange fordeler med å velge Office 365 fremfor å kjøpe en tradisjonell Office-pakke. Hvis du for eksempel veksler på å bruke PC og Mac, vil du måtte kjøpe to separate program. Så med tanke på at hele seks personer kan laste ned Office på så mange enheter de ønsker ved abonnement på Office 365, ville du ha måttet betalt ganske mye for tradisjonell Office-pakke til alle disse.

Hold deg oppdatert med siste Office-versjon

En av hovedfordelene med å velge Office 365 fremfor tradisjonell Office-pakke er at du alltid har den siste versjonen av Microsoft Office tilgjengelig – og du behøver ikke å betale ekstra for det. Oppdateringer for Office 365 kommer i tillegg oftere enn for standardversjonen. Har du den tradisjonelle Office-pakken vil du måtte kjøpe den nye versjonen, eller du må leve med den gamle.

Hele familien får 1 TB gratis lagring i OneDrive

Det er alltid lurt å ha ekstra lagringsplass til bilder, videoer, dokumenter og andre filer. Kjøper du 2 TB lagringsplass i Dropbox må du betale € 120 per år. Med Office 365 er det inkludert 1 TB lagringsplass i OneDrive per bruker. Det vil si at du totalt får 6 TB lagringsplass i tillegg til Office-applikasjonene. Skulle du kjøpt dette i Dropbox hadde du altså måttet betale € 360, bare for lagring.

Google har også utviklet sin egen skylagring, Google One. De er litt billigere enn Dropbox, og tar kr. 899,- per år for 2 TB lagring. Altså samme pris som du betaler for alle tjenestene til Office 365 per år.

OneDrive er fullt integrert med Windows. På den måten kan du lagre store mengder informasjon i skyen, og velge «filer ved behov»-kommandoen. Den lar deg laste ned filer til PC-en kun når du trenger dem. OneDrive har støtte for iPhone, Apple, Android, macOS og Windows 7, og er også tilgjengelig i nettleseren.

Med Office 365 får du altså Office-pakken for 6 personer, som hver kan installere applikasjonene på ubegrenset antall enheter. I tillegg får du 6 TB lagring i OneDrive. Dette til en pris som er langt lavere enn om du kun skulle kjøpt 2 TB lagring i Dropbox.

Det er også en annen praktisk funksjon som aktiveres i OneDrive når du betaler for Office 365. Da kan du nemlig dele linker til filer med tidsbegrensning. Du kan også sette inn passord som kreves for å åpne utvalgte filer Skulle du utsettes for skadelig programvare, eller på annet vis har behov for å tilbakestille OneDrive, kan dette gjøres innenfor en tidsramme på 30 dager.

Få ekstra Skype-minutter

Bruker du Skype er det også her en fordel å ha Office 365. Da får du nemlig opptil 60 minutter du kan bruke til å ringe fasttelefoner og mobiltelefoner verden over. Du kan altså spare mange penger dersom du bruker å ringe utenlands.

Finnes det tilbud på Office 365

Det er mulig å få Office 365 til en billigere pris enn de nevnte kr. 899,- per år. Amazon tilbyr blant annet årsabonnement til $ 80. Du trenger selvsagt ikke å bekymre deg om postgang og frakttid, da også dette er digitalt. Du får en nøkkel som du skriver inn på Microsofts nettside.

Dersom du ikke er helt overbevist, men ønsker å prøve Office 365 før du betaler for den, kan du registrere deg for en måned prøveabonnement.

Hvorfor tilbyr Microsoft fortsatt tradisjonelle Office-pakker?

Dette kan man selvfølgelig lure på. Men noen mennesker foretrekker fortsatt Office-boksen kjøpt i butikk. Du kan regne med å måtte betale rundt kr. 2 500,– for Microsoft Office 2019-pakke. Gitt at du får de nyeste oppdateringene og versjonene inkludert med Office 365, er det ikke vanskelig å se at dette er et bedre tilbud. Skulle du hatt én Office-pakke til seks familiemedlemmer, ville det bare her ha kostet deg kr. 10 500,–, og da ville hver og én kun hatt Office til én enhet. Med Office 365 kan man altså laste ned til så mange enheter man vil.

Vi tror dessuten at Office 2019 er den siste versjonen som vil komme som en installasjonspakke i boks, og at Microsoft fra nå vil konsentrere seg om kun Office 365. Flere og flere kommer til å innse at Office 365 er et mye bedre alternativ, i og med at du da får løpende oppdateringer. I en verden der mer og mer programvare enkelt kan lastes ned fra nettet, vil man nok se at denne typen varer minker fra butikkhyllene.

En ting som derimot er viktig når det kommer til å laste ned programvare, er at dette gjøres fra en nettside du vet er trygg. Ikke gå i den fella at du kjøper en programvare fordi den er billig, uten at du er 100 % sikker på at det er en legitim side. Det vil du kunne angre stort på.  Les mer om alt du trenger å vite om Office 365-utgavene.