Bli bedre kjent med Google Shopping

Det er mange som har fått øynene opp for Google Shopping, og det er det mange gode grunner til. Det er nemlig en ny måte å annonsere på, som er mye mer visuell enn alternativet og derfor kan skape mer interesse for potensielle kunder, enn det tradisjonelle annonser kanskje kan. Har får du vite litt mer om det, så du kan finne ut av om det er noe for deg.

Forskjellige nettsider selger ofte de samme produktene, så det er stor konkurranse for å fange oppmerksomheten til potensielle kjøpere. Og Google Shopping er en av de nyeste måtene å gjøre nettopp dette på.

Hva er Google Shopping?

Helt kort fortalt er Google Shopping, de annonsene som dukker opp helt øverst i søket ditt, når du søker på et bestemt produkt i Google. Det er ikke vanlige annonser som ligger i søk som de andre resultatene og linker inn til en hjemmeside, men annonser med bilder som ligger som en rekke helt øverst – før de andre resultatene, der du kan gå fra høyre til venstre og tilbake igjen for å se alternativer.

Det er en god måte å annonsere på, fordi det er bilder med i annonsen, og skiller seg derfor ut fra vanlige Google Ads, som bare ser ut som en vanlig del av søkeresultatene. Det er en tjeneste som fungerer litt på samme måte, men som appellerer til noe annet i kjøperen, fordi det er en visuell representasjon av produktet og ikke bare en annonse som linker direkte inn til hjemmesiden.

Er Google Shopping for deg?

Det er mange grunner til at Google Shopping er et godt alternativ for de som ønsker å bruke reklamer på nett som en del av markedsføringen sin. Men det er ikke noe som egner seg for alle uavhengig av bransje, så her kommer noen punkter som kan være med på å gjøre det litt mer klart for deg om det er noe det er verdt å investere penger i for deg eller ikke.

  • Selger du et produkt eller en service? Hvis du selger et produkt er dette noe som potensielt kan være noe for deg. Men hvis du selger en service, er det ikke noe som er verdt å bruke tid på å vurdere, for på nåværende tidspunkt er det utelukkende tilgjengelig for de som selger og ønsker å promotere produkter.
  • Selger du unike produkter eller kjente brands? Når du selger produkter fra kjente brands på hjemmesiden din, kan Google Shopping være en veldig god måte å få kundene til å se din side før de velger en annen. Med høy konkurranse er det verdt den ekstra investeringen det krever. Hvis du derimot selger unike produkter, kan det være bedre måter å annonsere for de produktene du selger. Her vil strategien din når det kommer til markedsføring være en viktig del av å finne ut av hva som vil være et godt alternativ. Kanskje det for eksempel er annonser på for eksempel Instagram i stedet for.