Bygg din egen hjemmeside

Det er mange grunner til at vi ønsker å ha vår egen nettside. Heldigvis er det å lage en lettere enn noen gang. Noen av oss husker hvor komplisert og dyrt dette var før i tiden, men sånn er det ikke nå lenger. Nå kan du faktisk sette opp en nettside på en-to-tre. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på ulike programmer vi kan bruke for å komme i mål.

Først må du ha klart for deg hva grunnen til at du lager siden er. Om den skal handle om for eksempel samferdsel, er det lurt at designet og utseende på siden passer med dette. Dette er viktig for alle typer sider. Vær oppmerksom på at både fargevalg, design og følelsen man får besøk, representerer merkevaren eller det siden handler om.

Enten du skal lage en nettside til din personlige blogg, for firmaet ditt eller for å selge varer eller tjenester, har vi løsningene. Flere og flere velger å ha en personlig blogg i disse dager. Her kan de dele tanker, følelser og meninger, med omverden. Tenk at bare ved et tasteklikk, kan vi dele så mye med verden rundt oss. En blogg bør vi imidlertid også ha for en firmaside.

Det å ha en blogg på firmasiden din, gjør at du enkelt kan snakke direkte med dine potensielle kunder. Her kan du dele tips og triks, samt gi leserne dine en masse verdi. Det er noe de garantert vil sette pris på, og det viser dem at du vet hva du snakker om. Om du ikke er god å skrive spennende og lærerike artikler selv, kan du alltids leien inn en profesjonell skribent.

Kom i gang

Så, hvor starter du? Etter at du har bestemt deg for hvilken side det skal være, og hvilket innhold den skal ha, er du klar for å sette i gang. Det finnes mange leverandører her, og hvilken du bør velge avhenger av hvor teknisk anlagt du er. Noen er ekstremt enkle å manøvrere, mens andre krever litt mer teknisk innsikt. Vi skal imidlertid se på de enkleste og mest populære løsningene.

Det å få inspirasjon fra andre sider er hjelpsomt. Du bør finne et knippe med gode og inspirerende sider, du kan bruke for å få ideer. Det skal selvfølgelig aldri kopieres fra andre, men inspirasjon er det lov å få. Besøk en side som gmonlinegames.com, og du vil ha en pause. Her kan du spille gratis, og hente litt inspirasjon til det videre arbeidet.

Velg flotte farger

Som sagt er det å være bevisst på sidens fargevalg og design, svært viktig. Dette vil gi en gjenkjennelseseffekt hos kunden, og gjøre din merkevare til noe han lett kjenner igjen. Det er svært verdifullt når du kommer dit, at hver gang du deler noe til kundene dine, kjenner de igjen din signatur-look. Det er dette alle de store merkene satser på.

Sannsynligvis er du ikke utdannet grafisk designer. Om du er det, er jo saken grei, og du vil ikke trenge akkurat disse rådene. Om det med farger og design er et nytt område for deg, så må du lese videre. Du bør velge tre farger som representerer siden din, i tillegg til en helt lys og en helt mørk. Disse kan gjerne være sort og hvit. For å velge de tre hovedfargene, kan du finne en masse inspirasjon på YouTube.

Et fint sted å lage logo eller andre design til siden din er canva eller picmonkey. For disse vil du også finne mange instruksjonsvideoer online. Husk på at alt kan læres, om du ikke allerede kan det. Det er et bra motto å ha. Når du har funnet den perfekte fargeskalaen, lagrer du koden på fargene, så du har de lett tilgjengelig i fremtiden.

Hvor skal du bygge siden?

Det er mange leverandører av nettsider på markedet. Fra noen kan du få en tilnærmet eller gratis side, men vær bevisst på at det ikke går ut over kvaliteten. Verdens mest brukte plattform er Word press. Den er gratis, og byr på endeløse muligheter. Utfordringen her ligger i at den kan være litt komplisert. Om du er klar for utfordringen er det bare å sette i gang, men om du allerede har lite tid, bør dette settes til et firma.

En leverandør som er adskillig enklere er Wix. Her har du fordelen at du helt gratis kan leke deg med ulike design. De har en rekke maler du kan velge mellom, og disse kan varieres når det kommer til farger. Du vil selvfølgelig også bruke egne bilder. Disse må være skarpe og i god kvalitet.

Med sistnevnte vil du raskt komme i mål med sidebygningen. Det finnes også mange andre leverandører på markedet, men dette var to av de mest kjente. Vi anbefaler at du begynner å leke seg litt, samt være åpen for å lære mer på veien. Lykke til med din nye side, vi gleder oss til å se den!