Det koster ikke en formue å starte et nettsted

Det er ikke mange år siden det var relativt vanskelig å lage et eget nettsted, og det å lage en nettbutikk var egentlig umulig for de aller fleste. I dag er det både enkelt og rimelig.

Rimelige løsninger for et eget nettsted eller nettbutikk

For nybegynnere er det ofte fornuftig å velge en leverandør som tilbyr en løsning der hele nettstedet lages, hostes og administreres via en og samme skytjeneste. Det er få som trenger mer avanserte løsninger, og leverandørene kan tilby skalerbare løsninger. Når det gjelder nettbutikker finnes det også en rekke ferdige løsninger som kan integreres med alt fra betalinger til såkalt «drop shipping» og frakt.

Kjøp av domene kan være enten svært rimelig, hvis man velger et uvanlig navn, eller koste store summer for mer populære navn og domener. Det kan være et alternativ å låne penger til kjøp av domenenavn, men da bør man være rimelig sikker på at man vil kunne få uttelling for investeringen.

Finansiere deler av veksten med lån

Det finnes flere økonomiske aspekter i forbindelse med oppstart av et nettsted eller nettbutikk som kan finansieres med lån. Selskaper som Folkia kan tilby kortfristige lån, noe som kan være praktisk i forbindelse med umiddelbare pengebehov som kan tilbakebetales relativt raskt.

Finansieringsbehovet vil være avhengig av kategori nettsted. Et nettsted med nettbutikk kan for eksempel i noen tilfeller stille krav til investeringer i både varelager og emballasje. Alle nettsteder vil ha behov for markedsføring i noen form, og det finnes en mengde forskjellige kanaler å velge mellom. Markedsføring på nett henger også tett sammen med søkemotoroptimalisering. Markedsføring på Google kan være svært kostbart, samtidig som det er avhengig av hvilke søkeord man egentlig er på jakt etter. Nisjeprodukter eller tjenester innenfor et geografisk begrenset område kan med fordel benytte Google-markedsføring.

Det er spesielt for å kickstarte en virksomhet som markedsføring er ekstremt viktig. Da kan også spisset markedsføring i sosiale medier som Facebook være en fornuftig investering. Fordelen, fra markedsførerens side, med både Google og Facebook er at det er mulig å skreddersy og spisse reklamen mot spesifikke målgrupper. Det gjør det mulig å bruke reklamekronene der det virkelig teller, enten basert på teorier man har eller analyse av tidligere kunder eller besøkere på nettstedet. Det er selvfølgelig viktig å ha realistiske forventninger til resultatene av markedsføring på nett, men korrekt målrettet reklame kan være svært effektiv.