En vinter med mye sport

Høsten har begynt å feste taket her oppe i nord. Tiden med temperaturer over tyve grader ute er definitivt over for i år. Mange synes det er lenge å vente til våren før man igjen kan glede seg over å kunne være utendørs over lang tid uten å tenke for mye på antrekket. Med tanke på alle reiserestriksjonene som finnes for tiden, kommer det til å bli en ekstra lang vinter for mange av oss. Imidlertid er det sånn det er for tiden og man får bare akseptere det og gjøre det beste ut av det.

Mange korter ned vinteren og mørketiden med å kose seg innendørs på en eller annen måte. I Norge er det mange som gjør det ved å samles foran TV-en for å se på sport. Mange ser på sport alene også, spennende og gøy er det uansett. Selv om Korona-pandemien herjer for fullt, er det mye idrett som etter planen skal gjennomføres denne vinteren.

Fotball engasjerer mange

Norge har nå fått noen unge stjerneskudd som spiller på kjente lag rundt om i de store europeiske fotball-ligaene. Erling Braut Håland er blitt en hit for Borussia Dortmund i tyske Bundesliga. Kanskje slår også Alexander Sørloth til som Timo Werners etterfølger i RB Leipzig. Skjer det vil nordmennene virkelig sette fotavtrykk i tysk toppfotball.

I spanske La Liga har Martin Ødegaard allerede startet i flere kamper for Real Madrid, og om han restituerer seg skikkelig fra skaden, har han virkelig muligheten til å blomstre i den spanske hovedstaden. I Italia befinner det siste tilskuddet blant norske utenlandsproffer seg. Jens Petter Hauge imponerte stort da Bodø/Glimt møtte AC Milan på San Siro i Milano. Så imponerte ble italienerne at det ikke gikk mange dagene før den unge nordmannen ble kjøpt og fikk sin debut i Serie A for den italienske toppklubben.

For norske fotballfans vil det bli mange kamper å se frem til når blant annet disse fire skal spille oppgjør i deres respektive ligaer og på den europeiske scenen i Champions League og Europa League.  Det betyr også massevis av muligheter for oddsspill for de som liker betting på nett. Disse karene spiller jo også på landslaget, og Norge skal ut i to særdeles viktige playoff-kamper hjemme på Ullevaal nå i oktober. Første hinder er Serbia i semifinalen, og sannsynligvis Skottland i finalen. Forseres disse to hindrene er Norge klare for neste sommers fotball-EM.

Ingen vinter uten vintersport

Norge er jo på mange måter en vintersportsnasjon, eller sagt på en annen måte er vi en stor nasjon innenfor vinteridrettene. Selv om mye er usikkert ennå på grunn av Korona-pandemien, så skal det etter planen avvikles flere verdensmesterskap denne vinteren. For de som like kombinasjonen av sport og spill gir det mange muligheter til å hente en odds bonus hos tippeselskapene.

I overgangen februar/mars er det VM i nordiske grener i Oberstdorf. Det kan gi mye jubel når blant annet langrennsløperne skal i ilden. Stor stemning blir det også når det både skal gås fort på ski og skytes godt på blink under VM i skiskyting i Slovenia i februar. Og så blir det nok umulig å ikke få med seg at det etter planen skal være håndball-EM for damer i Norge og Danmark mellom 3. og 20. desember. Det pleier jo som oftest å sikre stemningen i adventstiden.