Gode investeringstips til deg som er nybegynner

Skal du begynne å investere på nettet, eller har du kanskje akkurat begynt? Så skal du lese videre her for å få gode investeringstips som du kan ta med deg på veien. Investering er blitt mye lettere for nybegynnere, men det er viktig å vite hva man skal tenke på og hvor man skal lete etter god veiledning. Det hjelper vi deg med å finne her.

Hvor viktig er research?

Det er mange som ikke er klar over hvor viktig research er når man skal lære seg å investere. Det finne uhorvelige mengder informasjon om investering på nettet, og det er viktig å vite at man ikke kan stole på alt man finner. Derfor er det lurt å være litt kildekritisk når man skal finne informasjon om investering. Hvem er avsenderen og har avsenderen noen økonomisk egeninteresse i å gi deg gode tips? Det finnes heldigvis gode samlesider for informasjon om investering der du kan finne den beste nettmegler og en mengde andre gode investeringstips.

Research er veldig viktig både når det gjelder å finne gode investeringstips på nettet, og når det kommer til å undersøke markedet for det man er interessert i å investere i. Hvis du for eksempel er interessert i å investere i grønne energi, så er det veldig lurt å følge med på markedet for dette, både når det gjelder selve aksjemarkedet, men også på informasjon som kan påvirke investeringen din. Det kan være nyheter, politiske beslutninger og lignende. Hvis man for eksempel forbyr alle bensinbiler fra i morgen av, så er det noe som vil ha stor betydning for markedet for grønn energi. Dette er en del av tankegangen som inngår når man vil investere, og det er lurt å venne seg til å tenke i investeringer og hva som potensielt kan påvirke dem.

Finn en god aksjeplattform

Det er nemlig lettere å være nybegynner enn noensinne før, og det er mye lettere å komme raskt i gang med å investere som privatperson enn det har vært tidligere. Det er selvfølgelig takket være nettet, som har gjort aksjeinvestering og investering i andre finansielle instrumenter mye mer tilgjengelig for alle og envher. Det er nemlig ikke lenger sånn at investering er forbeholdt menn på børsen i blå dress. Du kan være med du også, det krever bare at du setter deg litt inn i hvordan investering fungerer først, så du kan komme godt i gang allerede fra start.

Når du skal komme godt i gang, så gjelder det om å finne en aksjeplattform som er nybegynnervennlig og brukervennlig. Det er noen plattformer som er spesielt tilrettelagt for nybegynnere, og som dessuten tilbyr smarte verktøy som gjør det lettere å gjøre gode investeringer. På eToro har man for eksempel en funksjon som heter CopyTrading, som gjør at du enkelt kan kopiere strategien og handlene til en suksessfull og mer erfaren investor. Da kan du både lære og få direkte nytte av funksjonen ved å gjøre de samme investeringene.

Det er også lurt å gjøre seg spesielt om risiko når man skal investere på nettet. Det er alltid en risiko knyttet til investering, og derfor er det alltid lurt å ikke investere mer enn man potensielt sett har råd til å miste, uansett hvor sikker en investering tilsynelatende virker.