Gode tips til markedsføringsstrategien

Det å forbli relevant i en verden full av brands og konstant konkurranse er ikke alltid like lett. Hvor mye skal man fokusere på markedsføring, hvem skal man rette den mot og hvor lenge skal man drive kampanjer? Markedsføring er ikke alltid like lett og hvert fall ikke når forbrukere konstant blir bombardert av reklamer fra alle mulige bransjer.

Vi skal komme med noen gode tips du kan bruke hos din bedrift, uansett om den er lite eller stor. Forhåpentligvis er dette noe du kan ta med deg inn i en allerede etablert markedsføringsstrategi eller i en strategi som skal bygges.

En logo kan gjøre enorme forskjeller

De siste årene er det mange som har lagt stort fokus på digital markedsføring, spesielt i sosiale medier. Det er absolutt viktig å være aktiv og synlig på digitale plattformer, men det betyr ikke nødvendigvis at vi skal glemme den fysiske markedsføringen helt. Profileringsartikler er for eksempel en super måte å drive fysisk markedsføring om du og din bedrift befinner dere på et arrangement eller har en butikk. Dette kan så enkel som en penn med deres logo på eller så «spennende» som en termokopp fra Axonprofil.no. For det første er de aller fleste forbrukere glad i gaver og for det andre vil du bli overasket over hvor godt en logo kan feste seg i minne vårt.

La oss si at du driver et advokatfirma. Det finnes et hav av advokatfirmaer der ute og det er ikke noe vi har bruk for hver eneste dag. La oss si at en forbruker har deltatt på et event og mottok en termokopp fra Mitt Advokatfirma. Forbrukeren har deretter brukt denne koppen et par år ved behov. Om denne forbrukeren får bruk for et advokatfirma i senere tid vil Mitt Advokatfirma være et av de første som dukker opp i tankene i og med at vedkommende har sett logoen så mange ganger. Med andre ord er det ikke sikkert at du skal droppe fysisk markedsføring helt, selv om vi lever i en digital verden.

Synlighet og likerklikk

Likevel er det også viktig å påpeke at det også er viktig å ha en god tilstedeværelse på nett. En bedrift trenger en god nettside og profil på hvert fall et sosialt media. Her er det viktig å tenke på hvor målgruppen befinner seg. Er de mest på TikTok, Facebook, LinkedIn, Twitter eller Instagram? Et godt tips som er verdt å ta med seg er at etter at Instagram ble kjøpt opp av Facebook så kan du faktisk publisere samme innlegg på begge plattformer helt automatisk. Det sparer mye tid og jobb og ikke minst trenger dere ikke å lage like mye innhold.


Når du publiserer og deler på sosiale medier er det viktig at innholdet står i stil med bedriftens personlighet og identitet. Selvfølgelig er det lov å bryte ut av mønstret innimellom, men hold deg hovedsakelig til innhold som passer bedriften. Husk at forbrukerne som følger dere har kommet for å se nettopp det dere er gode på.