Hva er CMS (Content Management System)

Et content management system, eller et innholdsstyringssystem, brukes for å skape, administrere og optimalisere kundenes digitale opplevelse. Mer spesifikt er et CMS en programvareapplikasjon som lar brukere samarbeide om å lage, redigere og produsere digitalt innhold: nettsider, blogginnlegg osv. CMS brukes til å lansere digitalt innhold, men er også kjernen for å administrere en samlet digital opplevelse på tvers av mange forskjellige kanaler, som e-post, mobilapper, sosiale medier og nettsider.

Enhver grunnleggende løsning for webinnholdsadministrasjon hjelper deg med å laste opp eller skrive innhold, formatere det, legge til overskrifter og bilder og gjøre en rekke backstage-ting som SEO. I en brukersentrisk verden med flere enheter, er ikke det nok. Alt avhenger av et webinnholdsstyringssystem som skiller innholdsbehandling fra innholdsproduksjon.

Hva er forskjellen mellom CMS og WCM?

Begrepene «content management system» og «web content management»-system (WCM eller WCMS) brukes ofte om hverandre, og det er ingen klar bransjedefinisjon som lar deg skille de to begrepene. CMS har en tendens til å innebære opprettelse, redigering og administrasjon av innhold, mens WCM innebærer alt dette, pluss administrasjon av selve nettstedene dine. Om en leverandør foretrekker det ene eller det andre begrepet forteller deg ikke hva du trenger å vite, så du må se under panseret for å se hva som egentlig tilbys.

Nøkkelfunksjoner i en CMS-løsning

Viktige funksjoner i en innholdsadministrasjonsløsning inkluderer:

1.     Innholdsadministrasjon: Hvordan og hvor enkelt kan du opprette, redigere, legge ut og administrere nettinnhold, inkludert tekst, bilder, video og lyd?

2.     Presentasjon: Kunder hopper fra enhet til enhet, og ingen markedsføringsorganisasjon kan legge menneskelig innsats i å optimalisere hvert blogginnlegg eller katalogside for bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefonformater. Du vil lage den én gang og få CMS til å automatisere presentasjonen slik at den passer til enheten.

3.     Integrasjon: Er løsningen helhetlig eller er den avhengig av APIer for å koble innholdet ditt til andre applikasjoner og til viktige eksterne plattformer som Facebook? Er API-ene du trenger tilgjengelig?

4.     Handel: En avgjørende integrasjon er å kunne koble en personlig markedsføringspresentasjon til dine digitale handelssystemer. Du kan ikke adressere «kundereisen» hvis du legger fra deg denne destinasjonen utenfor kartet.

5.     Personalisering: Kan det produsere målrettet relevant innhold til unike besøkende, basert på person, sted eller til og med individuelt basert på tidligere interaksjon med merkevaren din?

6.     Analyse: Du leverer innhold, men er det noen som leser det? Og hva gjør de videre? Krev innsyn i ytelsen slik at du kan optimere innsatsen din og definere avkastning.

7.     Styring: Kan du finne ting etter at du har lagt det ut? Kan du strengt kontrollere hvem som har lov til å godkjenne den, endre den, publisere den, ta den ned? Kan du se når innholdet har blitt gammelt av nytte?

8.     Flerspråklig støtte: Oversetter du til andre språk og publiserer globalt? Kan løsningen støtte det?

9.     Skalerbarhet/ytelse/stabilitet: Er løsningen pålitelig fra et grunnleggende teknologisk synspunkt, og vil den vokse med organisasjonens behov? Det kan være lurt å se nærmere på administrasjon av skyinnhold.

10.  Opplæring/leverandørstøtte: WCM-løsninger blir stadig mer komplekse, med stadig større løfter, men de fleste team trenger hjelp til å komme i gang utover et grunnleggende nivå.

Kategorier Inspirasjon