Hva er CR (Conversion rate)

Lær hvorfor konverteringsrate er en viktig beregning som krever definisjon, forståelse, måling og spesifikke planer for forbedring. Konverteringsraten er en av de vanligste beregningene som brukes av markedsførere, selgere og forretningsfolk.

Konverteringsraten diskuteres ofte som en viktig metrisk eller key performance indicator (KPI) for de fleste virksomheter. Det kan imidlertid også være feil brukt, misforstått eller feilaktig etablert for bruk som en KPI. Det er viktig å se på konverteringer, konverteringsfrekvenser og bruken av beregningen med jevne mellomrom.

Hva er egentlig en konverteringsrate?

En konsis definisjon på hva en konverteringsrate er at det kan enkelt beregnes ved å ta antallet konverteringer og dele det på antallet totale annonseinteraksjoner som kan spores til en konvertering i samme tidsperiode.

 

Konverteringer

I motsetning til enkelte forretnings- og markedsføringsberegninger, krever forståelse av konverteringsrater også en forståelse for konverteringer. Det starter med å definere hva en konvertering er – noe som kan bety forskjellige ting for ulike typer merkevarer og organisasjoner. Du kan ha mer enn én type konvertering. Det kan være en solid økonomisk beregning bedriften din er avhengig av, eller klikk på nettsiden din gjennom en historie på Instagram.

Trinn én er å tydelig definere hva en konvertering er for deg. En av de vanligste definisjonene som er knyttet til konvertering er at noen blir en potensiell kunde for en bedrift. En annen gjelder e-handelsbedrifter, der konverteringen er den fullførte salgstransaksjonen. Andre vanlige definisjoner inkluderer visse engasjementsberegninger for bedrifter som er avhengige av annonseinntekter generert av sidevisninger.

Konverteringsfrekvens

Konverteringsraten forteller deg om prosentandelen av personer som kom til nettstedet ditt som utførte den handlingen du selv har definert som målet. For eksempel kjøpte et produkt. Noen kilder gir ‘benchmarks’ for spesifikke bransjer eller områder for å hjelpe deg med å forstå en god konverteringsfrekvens og tilby litt objektivitet. Det betyr en altså en rate du kan sammenlikne mot slik at du ser hvordan du ligger an i forhold til markedet.

Jeg sier ikke at du skal kopiere konkurrentene dine, men jeg tror at hvis du vil verdsette konverteringsfrekvensen, trenger du intern og ekstern forskning for å validere hvor du står og hvor du vil være.

Hvorfor er det lurt å regne ut konverteringsraten?

Hvis du stoler på Google Analytics (GA), vil du sørge for at du har satt opp «målene» riktig og teste dem. Konverteringer rapporteres basert på målene du konfigurerer. Alene har ikke Google noen måte for å forstå hva konvertering er for akkurat deg.  Hvis du bruker GA, dykk ned i konfigurasjon og testing av konverteringsmål for å sikre at ting er på et godt sted før du stoler på beregningene du ser.

GA er et supert verktøy å bruke, og stort sett kan du stole på det som kommer frem, så lenge du har lagt inn alt riktig. Likevel er det viktig å ha forståelse for hva konverteringsrate er slik at det er enklere for deg å se om et tall er helt under mål, eller eventuelt om det kan være en feil fra GA sin side.

Kategorier Inspirasjon