Hva er egentlig Google+? og hvem vinner kampen om brukerne?

Er du en av de «få» som ikke vet hva Google+ er og som ikke Facebook, MySpace, Twitter eller «de andre» har? Fortvil ikke. Jeg føler litt med deg.

Det er ikke så lett å se forskjell på Google+ og Facebook. Rammeverket ser nesten likt ut, konseptet virker ganske likt, begrep og funksjoner fungerer likt og i tillegg til noen flere små detaljer her og der.

Hva er egentlig forskjellen?

Jo, jeg har brukg Google+ i et par uker og her er noe jeg har lagt merke til hittil som jeg tenkte å dele med dere.

Google+ har kretser, noe Facebook ikke har. Her kan du legge vennene/kontaktene dine i forskjellige kretser som gjør at du kan velge hvem du ønsker å vise informasjon til, poste linker og tekster til, og generelt styre synligheten din etter kretsene.

Her er et ok eksempel. Om jeg legge alle mine venner som spiller fotball i en krets kan jeg legge ut meldinger på hovedveggen som bare de ser. Jeg kan også ha «Mine favorittlag» i profilen min som kun er synlig for de jeg spiller fotball med.

Kretser er noe du kan opprette selv og kaller de hva du selv vil.

En annen ting jeg har lagt merke til er gruppesamtaler, eller som google+ kaller det.. en hangout. Du kan ha videosamtaler med flere venner samtidig og det krever kun en plugin for at du skal få dette til.

Det er mye bra Google+ har som Facebook ikke har, men det er også mye Google+ IKKE har som derimot Facebook har.

Det har selvfølgelig skjedd mye med Facebook siden det tok av i Norge for noen år tilbake, og dette har bidratt til å gjøre FB utrolig komplisert i visse deler. Det blir bare mer og mer og det baller på seg med applikasjoner, spill, knapper, kommentarfelter osv osv.. Det kan bli mye av det hele, men for mange er dette et «must-have»… I Google+ er alt dette helt fraværende. Det ser egentlig ut som da Facebook startet bare med noen ekstra nye ideer og funksjoner som skal gjøre de bedre enn giganten.

Hvem vinner?

Så, kanskje vet du litt mer om Google+ nå etter min gjennomgang, men en ting er ihvertfall sikkert og det er at Google skal få en vankelig oppgave med å vinne over Facebook. Jeg mener personlig de trenger mer enn kretser og videosamtaler for å klare dette, men «kjenner» jeg disse gutta riktig har de sikkert noe helsprøtt liggende klart.

[poll id=»24″]