Hva er forskjellen mellom HTTP og HTTPS?

Den moderne teknologiske tidsalderen har gitt oss mange ting, både gode og dårlige. Av alt sammen er internett en stor velsignelse, men også noen ganger en forbannelse. Du kan få tilgang til massevis av informasjon på få sekunder, men noen feiltrinn kan lekke dine personopplysninger til en hacker og føre til alvorlige konsekvenser for deg.

Millioner av virus og skadelige programvarer finnes på ondsinnede nettsteder og er klare til å infisere enheten din når som helst. Så vær forsiktig når du besøker slike nettsteder. Men hvordan kan du vite om et nettsted er sikret eller usikret? Heldigvis finnes det mange metoder. Mange bryr seg dessverre ikke, men det burde de så absolutt.

HTTP og HTTPS er de to typene URL-er som skiller mellom sikrede og usikrede nettsteder. Ikke bare det, men det finnes andre ting du bør være klar over dersom du har et nettsted og får lite trafikk fra søkemotorer.

HTTP og HTTPS

Den viktigste forskjellen mellom de to er at HTTP er URL-en som brukes til et usikret nettsted, mens HTTPS er for de sikrede nettstedene. Mesteparten av tiden når du besøker nettsteder legger du ikke merke til den lille detaljen, selv om den er av største betydning. Dersom du besøker et nettsted med HTTP, er det en sjanse for at du kan få massevis av popup-vinduer. Noen av disse vinduene kan være fylt med virus, og det er grunnen til at det skilles mellom dem.

I tillegg prioriteres sikrede nettsteder av søkemotorene, fordi det er flere fordeler med HTTPS-nettsteder. Vi vil også diskutere den nødvendige informasjonen. Men det viktigste du trenger å være klar over er at HTTPS-nettsteder er sikrere og et bedre alternativ for deg når det kommer til virustrusler. HTTP-nettsteder har sine fordeler, men dersom du driver et nettsted, bør du prøve å bytte det over til HTTPS.

Eksempler på HTTP- og HTTPS-nettsteder

Selv om HTTPS ser ut som det beste alternativet, finnes det fortsatt noen usikrede nettsteder. Dersom du ikke har lagt merke til det sikrede nettstedalternativet, kan du gå over til nettsteder som Storspiller nettcasino, velg alternativet mål og mer. HTTPS-nettsteder bruker TSL (SSL) for standard forespørselskryptering, og dette er langt sikrere og mye mer prioritert. Men hva er best? Og hvorfor trenger du å bry deg om dette?

Fordelene med HTTP og HTTPS – hvilken er best?

Det finnes fordeler med begge typer, men det finnes kun én vinner, og fordelene vil fortelle deg hvorfor.

De største fordelene med HTTPS

HTTPS-nettsteder er langt sikrere og inneholder som regel ikke mange popup-annonser. Dette er også et bedre alternativ som anbefales av de fleste programmerere. Selv om det finnes ekstra trinn der forespørsler må gå gjennom SSL-kryptering, går ting fortsatt raskt og fordelene er større. Å ha et HTTPS-nettsted gir deg også forbedret SEO, noe som er utmerket for å bringe trafikk til nettstedet.

Fordelen med HTTP  

Den eneste fordelen HTTP har over HTTPS er hastigheten. Ettersom HTTP ikke trenger ekstra SSL-kryptering, går det litt raskere å laste nettstedet. Det finnes egentlig ikke så mange andre fordeler bortsett fra hastigheten.

Hvilket alternativ er best?

Det beste alternativet er absolutt den sikrede URL-en, fordi dette ikke bare vil beskytte mot virus, men også levere en bedre tjeneste.  Nesten alle nettsteder bytter sakte, men sikkert om til HTTPS, noe som forklarer prioriteten på internett, og folk har også en tendens til å lukke et mistenkelig nettsted så snart de har åpnet dem. Så om du bare ønsker å utforske eller drive et nettsted, er det beste valget å gå for HTTPS.