mandag, april 15, 2024

Hvordan å investere i kryptovaluta

Dersom du leser E24 eller hvilket som helst annet media, så har du nok hørt om kryptovaluta. Bitcoin som tok verden med storm og Dogecoin som sprang markedet på under 24 timer. Det kan være vanskelig å holde seg oppdatert på disse valutaene i og med at markedet forandrer seg hele tiden. For mange kan det virke helt umulig å investere i slik valuta, for hvordan skal man holde kontroll på vekst og nedgang?

Først og fremst er det greit å vite hva kryptovaluta, eller «internett valutaen» egentlig er. Det er elektronisk valuta som kun eksisterer digitalt, du kan altså ikke ta ut kryptovaluta. Kryptovaluta er basert på «blockchain technology». Alt dette kan være vanskelig å holde styr på, men slapp helt av. Vi skal hjelpe deg gjennom det.

Blockchain Technology og trading

Grunnleggeren av Bitcoin slo virkelig til da han også oppfant blockchain technology, en teknologi som har et potensiale langt forbi kryptovaluta. Blockchain technology er en form for database som oppbevarer informasjon på en helt ny måte. Det danske shipping selskapet Maersk er et av flere selskaper som har benyttet seg av muligheten seg av muligheten til å bygge et nytt system. Takket være det nye systemet får bedriften mulighet til å fjerne opp til 15% av prisen på shipping, noe som skaper mer tillitt.

Når du handler med kryptovaluta bruker du altså dette systemet, noe som gjør det tryggere og enklere for deg. Når det kommer til selve investeringen så handler det mer om spekulering enn noe annet. Ettersom verdien går ekstremt opp og ned, handler det for investorer om å spekulere rundt hvordan prisbevegelsene vil endre seg. Dersom du synes dette virker for komplisert å  Investere i kryptovaluta på egenhånd kan du velge å investere via en nettmegler eller en via en CopyTrading funksjon på en tradingplattform.

Meglere og plattformer

Hvis det er slik at du synes det blir for komplisert så bør du finne deg en plattform som har CopyTrading funksjonen. En av mange som tilbyr dette er eTorro. CopyTrading vil enkelt og greit si at du kopierer det profesjonelle tradere gjør. Du legger inn funksjonen og hvem du ønsker å kopiere. Deretter kan du velge områder du ønsker å spesifisere, eller du kan velge å kopiere 100%. Slik slipper du å tenke på at du må forstå alle aspekter av kryptomarkedet. Dette er også en super funksjon for deg som ikke har tid til å følge med på markedet til enhver tid.

Du kan også velge deg en nettmegler. Om du velger dette alternativet er det først og fremst viktig at du velger deg en som kan handle med kryptovaluta. Deretter skal du undersøke provisjon og gebyrer, ettersom disse kan være svært høye.

Latest news
Related news