Oppbevar snusen din riktig

Det er mange I Norge som har sluttet å røyke og begynt å snuse i stedet for. Men fordi snus ikke har vært populært i Norge så veldig lenge, er det mange som ikke vet hvordan man skal oppbevare snusen sin for å sikre av kvaliteten er det den burde være. Det er heldigvis god hjelp å finne, og det å finne ut av hva som skjer med snusen din når den blir gammel, er bra å vite.

Når snusen blir gammel blir den nemlig ikke så digg lenger, men det er heldigvis ikke noe farlig som skjer når den blir gammel. Inne på snusdirect kan man lese litt nærmere om snusen man snuser og ikke minst om holdbarheten, men vi kommer til å gå igjennom hovedpunktene her nå.

Holdbarheten på snus

Når det kommer til snus er det forskjellig holdbarhet basert på hvilken type snus det dreier seg om. Løssnus kan man for eksempel oppbevare i 5-6 uker, mens når det kommer til porsjonssnus gjelder den 24 uker for den brune snusen og 52 uker for den helt hvite snusen. Det kan også være viktig å huske at det å ha snusen i kjøleskapet forlenger levetiden til snusen betraktelig.

Man kan oppbevare snusen sin i kjøleskapet eller i fryseren, hvis man kjøper opp et stort parti når man har vært ute å reise og kommer hjem gjennom taxfree på veien for eksempel. Men seal hvis man opplever at snusen har gått ut på dato, og man kanskje ikke har oppbevart den på kjøl, så er det eneste som skjer at snusen lett kan oppleves veldig tørr og kan miste noe av smaken som den egentlig har. Man kan også oppleve av nikotinet i snusen kan bli påvirket.

Det å oppbevare snusen sin riktig er veldig viktig for de som er opptatt av å få den beste opplevelsen av snusen sin, men det er bra at man i hvert fall ikke kan bli syk hvis man ikke har gjort nettopp det. Det er nemlig ingen helsefarlige elementer som blir aktivert når snusen blir for gammel. Det er bare å slappe av i forhold til det i hvert fall, det er bare smaken det handler om egentlig.

Snus er bedre enn røyk

Det er veldig bra at så mange har byttet ut røyken sin med en liten snus. For selv om det ikke er sunt å snuse akkurat, så er det så utrolig mye bedre enn å røyke. Det er mange grunner til det. Det er ikke noe passivt inntak, fordi bare den som snuser blir utsatt for risiko, mens når man røyker blir alle rundt den som røyker utsatt for det. Det lukter i tillegg ingenting sammenlignet med røyk.

En annen god ting er jo at, selv om det er risiko for å utvikle kreft når det kommer til snusing, så er risikoen utrolig mye mindre enn den er når man røyker. Det er virkelig noe som gjør at selv om snusing ikke er optimalt akkurat, så er det så utrolig mye bedre enn å røyke, så man bør klart bytte hvis man ikke klarer å slutte.