Reklamer for virksomheten din med offline markedsføring

Kampen om forbrukernes oppmerksomhet blir tøffere og tøffere. Markedsføring på nettet har eksplodert, men det betyr også at flere bruker verktøy og programmer som Ad Blocks for å unngå de mange reklamene og annonsene. Det kan derfor være vanskelig å trenge gjennom med selv det beste budskapet. 

Store selskap har ofte blitt store fordi de har vært flinke til å bruke markedsføring. Når markedsføring er bra, tiltrekker det nye kunder og bedriften får dermed flere bestillinger.

Nye initiativer i markedsføringen innebærer alltid en viss usikkerhet i forhold til om det virker eller ikke, så det kan være lurt å ta det litt etter litt slik at man lettere kan måle effekten. Selv om markedsføring alltid koster litt, så behøver det ikke å koste all verden – enkle metoder kan ofte være særdeles effektive.

Aktiviteter og reklameartikler

Denne typen markedsføring er noe de fleste kan forholde seg til: Gratis ting! Ved hjelp av gaver kan du rette oppmerksomheten mot virksomheten som helhet, bli synlig i gatebildet og prøve ut nye eller eksisterende profileringsartikler på ekte kunder.

Kjøp en personlig gave til dine kunder og forretningspartnere. Eller bruk de mange alternativene for salgsfremmende gaver til mottakelser, arrangementer, julegaver, kampanjer, merkedager og bursdagsgaver. Du kan for eksempel lage forskjellige typer klær og tilbehør, som vesker, hatter eller gensere med trykk. En annen god idé er å fremheve virksomheten din visuelt på hverdagsgjenstander som vannflasker, penner, kopper, paraplyer, godteri og alt mulig annet. På den måten vil de alltid bli påminnet om deg og virksomheten din hver gang de drikker vann, bruker paraplyen, tar på seg genseren, eller i det hele tatt bruker profileringsartiklene. 

Tilstedeværelse på messer, mottakelser og arrangementer

Evnen til å markedsføre deg selv på messer, mottakelser, arrangementer og andre steder du møter kundene dine, avhenger ofte av andre markedsføringsteknikker. Her er «hands on» og produkt- og bedriftspresentasjoner en viktig del. Ved arrangementer møter du kundene dine direkte og har muligheten til å svare på spørsmål med en gang. Nedenfor kan du se flere eksempler på eventmarkedsføring:

  • Hold seminarer, betalt eller gratis
  • Deltakelse på messer og utstillinger
  • Deltakelse i / holde foredrag, presentasjoner, seminarer
  • Møter og tilrettelegging for nettverksmøter og møter i bransjeorganisasjoner
  • Produktdemonstrasjoner og / eller utdeling av prøver
  • Reklame-stunts
  • Sponsing av premier, lotterier, prisutdelinger osv..
  • Sponsing av begivenheter, veldedighetsarrangementer, idrettslag eller enkeltpersoner

Husk økonomien

Økonomien kan være stram når man er gründer. Det er derfor du hele tiden vurderer om det hele lønner seg eller ikke. Før du begynner må du tenke gjennom hvor mye du har råd til å legge ut økonomisk, og hvor mye du regner med å få tilbake. Som gründer skal man alltid tenke nøye gjennom hva man bruker pengene på, men det er også viktig å ta sjanser. Det hele er en hårfin balanse, og det finnes ikke et fasitsvar på hva som er riktig og galt. Her gjelder det om å kjenne nøye etter på hva magefølelsen sier!