Nye investeringer: Den alternative protein-industrien

Det finnes utallige selskaper å investere i. Er du interessert i industrier som vokser raskt, er moderne og har potensiale til å tjene mye penger på kort tid, så bør du lese videre her. Det kan imidlertid være forvirrende å forstå hva som er forskjellen på «alternativt» protein og «vanlig» protein, derfor vil vi gå igjennom de ulike typene nedenfor.

Ulike typer protein

Alternativt protein refererer til for eksempel plantebasert protein som soya, kikerter, peanøtter, mandler, spirulina eller quinoa. Disse proteinpulverne er veganske, noe som kan være veldig lønnsomt da vegandietten er blitt utrolig populær de siste årene.

En annen type alternativt protein er fermentert protein. Med fermentert protein så lages selve proteinpulveret av bakterier. Det gjøres ved å fjerne karbohydratene i molekylene, slik at du sitter igjen med kun protein og ikke karbohydrater. Det skal imidlertid nevnes at du ikke vil få de samme helsefordelene ved å innta fermentert proteinpulver som du ville fått ved inntak av probiotika, for de gode bakteriene er ikke til stede i sluttproduktet.

Eliminerer behovet for dyreoppdrett

Du kan også finne kulturkjøtt, som er kultivert kjøtt fra dyr (inkludert sjømat og organer) der proteinpulveret produseres ved dyrkning av dyreceller. Denne produksjonsmetoden eliminerer behovet for oppdrett av dyr kun til mat.

Industrien vokser raskt

Aldri før har investeringer i alternative typer protein vært høyere. Kun i år 2020 så klarte den alternative protein-industrien å håve inn så mye som 3.1 milliarder USD. Selv om 2020 var et gigantisk år for investering i alternativt protein, så er det fremdeles mye forskning og utvikling som kan gjøres. Dette er en av grunnen til at investering i alternative proteinpulver er blitt så populært.

Kan hjelpe i klimakrisen

Når vi står ovenfor en utfordring så stor som klimakrisen så er det viktig at vi gjør alt vi kan for å reversere skade og lege jordkloden vår igjen. Dette er det mange millioner mennesker som er enige i, og dette er en annen grunn til at investering i alternative proteinselskaper er blitt så populært.

Dersom vi reduserer behovet for dyreoppdrett i hopetall, tar bedre vare på jordsmonnet, endrer jordbruksmetoder og gir riktig «drivstoff» til kroppene våre så vil vi kunne komme langt på vei mot en bedre verden – og her kan alternativt protein hjelpe til.

En god løsning for å få i deg nok protein kan for eksempel være proteinbarer. Du kan finne et stort utvalg av ulike proteinbarer med ulike typer protein hos Bodylab.no.