En introduksjon til CFD handel

Det er mange forskjellige måter man kan velge å investere på, og selv om vi hører mest om vanlig aksjehandel, er dette absolutt ikke den eneste måten du kan komme i gang med å investere på. Det du velger bør i høy grad veiledes av hvilke mål du har som investor, og heldigvis er det mange forskjellige måter du kan investere på – og CFD handel er et populært alternativ.

Men først og fremst, hva er CFD handel? CFD handel lar deg kort fortalt handle i forskjellige markeder, der det handles med for eksempel råvarer, valuta, aksjer, aksjeindekser, EFTer eller kryptovaluta, og du kan til og med handle såkaldte fan-tokens med CFDer. Disse er finansielle differansekontrakter, som lar deg handle uten å faktisk eie, noe man vanligvis ser med for eksempel aksjer.

Dette er fordi man spekulerer i prisendringen, og kan derfor tjene på bevegelser både i nedadgående og oppadgående kurver. Det er nemlig prisendringen man har rettigheter på, og ikke selve aksje som ligger bak. Dette kan være litt forvirrende å forstå, men er en god måte å investere på. Muligheten for shorting, som gjør at man kan tjene penger på en fallende verdi, er også noe som gjør at mange synes at dette er et attraktivt alternativ til andre måter å investere på. I bunn og grunn handler det om å finne den måten som passer deg som investor best.

Hvorfor ønsker så mange plutselig å investere?

Det er mange som begynner å investere, fordi de ønsker å supplere pensjonen sin. Den norske pensjonsordningen er i endring, og dette er noe som får mange til å tenke seg ekstra godt om, i forhold til de økonomiske valgene vi gjør. Det å få styr på økonomien sin handler om mange ting, og for mange er det å bygge et sterkt, økonomisk fundament som ikke bare beror seg på den offentlige ordningen, og det man eventuelt har spart i løpet av livet.

Faktisk er det mange som får anbefalt å investere deler av det man ellers ville ha spart, fordi fondene som håndterer pensjonen vår nettopp gjør dette også – så hvorfor ikke ha full kontroll over dette selv? Dette er noe det har blitt snakket mer om den siste tiden. Det er mange banker i Norge, og noen steder er det bedre muligheter i forhold til økonomisk rådgivning om sparing, så hvorfor ikke finne den beste for det du har lyst til å fokusere på fremover.