Banker i Norge, hvilken skal du velge?

Som du kanskje allerede er klar over så finnes det et hav av banker i Norge som du kan velge mellom og det kan derfor hende at du synes det blir litt vanskelig å velge. Derfor skal vi gå igjennom noen av fordelene og ulempene ved noen av de største bankene vi har her i landet.


Det finnes selvfølgelig fordeler og ulemper med hver eneste bank og mange velger rett og slett bare den banken resten av familien har. Ofte kan jo det være det enkleste, men kanskje tenker du at det er på tide å bytte bank og finne deg en på egenhånd.

Er DnB banken for deg?

Noe av det mange er fornøyd med hos DnB er at nettbanken er så enkel å bruke. Du kan enkelt opprette så mange kontoer du vil helt kostnadsfritt, og du kan til og med navngi dem det du selv vil. På den måten er det ekstremt enkelt å holde kontroll på privat økonomi slik at du alltid har oversikt over hva som står på hvilken konto. Skulle du ha behov for å flytte penger fra en konto til en annen kan du gjøre dette enkelt i mobilbanken ved å dra fingeren fra den ene kontoen til den andre og skrive beløpet du ønsker å overføre. Vips så er beløpet overført.

I og med at det finnes så mange banker i Norge så er de nødt til å finne punkter der de kan konkurrere litt mer hverandre. Her har DnB valgt å fokusere mye på sparing slik at sparing kan bli så enkelt som overhodet mulig. Du kan for eksempel ta en sparequiz ved å logge inn på banken din for å se hvor mye penger du optimalt kunne spart på en måned. Du kan enkelt opprette sparekonto og du finner et hav av sparetips som BSU eller UngSparing. En bank fra A til Å som de sier selv.

Kanskje er Nordea alternativet du skal gå for?

Nordeas bankkort støttes av Apple Pay og det er noe mange setter stor pris på. Det betyr altså at du ikke trenger å ta med deg lommeboka på butikken lenger fordi du rett og slett kan bruke telefonen din som et bankkort. Det er klart at dette er ekstremt deilig, men det er selvfølgelig ikke det eneste Nordea har å tilby.

Hos Nordea får du også muligheten til å motta gode sparetips og hjelp til hvordan du kan kontrollere din personlige økonomi. Hvis du er NITO-medlem så kvalifiseres du også automatisk til Premium og Premium Next konto, noe som absolutt kan være en stor fordel. Når det kommer til gebyrer så er det ikke så mye som skiller de norske bankene, her er det viktigere at du for eksempel ser på renter på aksjesparekontoer eller sparekontoer. Kanskje er pensjon ekstra viktig for deg og da kan det være en god ide å sammenligne pensjonskonti hos de forskjellige bankene. Nordea har forresten en god rente på akkurat dette.

S-banken tidligere Skandiabanken, er det vinneren?

Som sagt så må jo bankene konkurrere litt mer hverandre ettersom de stort sett er ganske like på de aller fleste plan. Derfor har S-banken valgt å la deg flytte boliglånet til dem helt gratis. Det vil si at de spanderer tinglysingsgebyret og tilbyr faktisk rentegaranti også. Nettbanken er kanskje ikke like fancy som hos for eksempel DnB, men rentegaranti på boliglån er jo absolutt ingenting å kimse av. Hos S-banken får du selvfølgelig også sparetips, billån og mulighet for å kjøpe aksjer.

S-banken har faktisk Norges mest fornøyde kunder akkurat nå, ifølge EPSI undersøkelser. Så det er klart at da gjør de jo noe riktig. Tenker du at du også vil være en del av denne gruppen så kan du enkelt bytte til S-banken på hjemmesidene deres, og få styr på gjelden din også.


Det er egentlig ikke så viktig hvilken bank du velger

Nei, det er faktisk ikke så viktig å velge riktig bank i Norge. For det første er det ekstremt lett å bytte dersom du skulle angre på valget ditt og for det andre så er de ganske like. Her handler det litt om preferanser og kanskje handler det litt om hva familien din har. Kanskje tenker du at Nordeas pensjonskonto er det som passer perfekt for deg eller kanskje tenker du at du vil teste en aksjesparekonto hos DnB. Uansett hva du velger så er det helt sikkert at du finner en bank du er fornøyd med i Norge. Når det kommer til banker så er vi faktisk ganske heldig her i landet.