mandag, april 15, 2024

Sats på grunder-drømmen – ta et lån for å komme i gang

Mange av oss har en grunder i magen, og drømmer om å skape vår egen arbeidsplass. Det å komme i gang om kan være utfordrende. Først og fremst kjenner mange på en redsel for å mislykkes. Hva om det ikke fungerer? – vi sier, hopp i det! Om det ikke skulle gå så bra som du håper på, så har du i hvert fall lært noe. Du kan også alltids gå tilbake til å gjøre det du gjør nå.

En annen utfordring mange møter på, er de økonomiske. Avhengig av hvilken bedrift du vil starte, må du regne med å investere litt penger i det. For noen bransjer vil denne summen være større, enn for andre. Heldigvis finnes det muligheter for å låne penger, så du kan komme i gang. Om dette gjelder det, kan Matchbanker.no være behjelpelig med å finne det beste lånet.

Eksempel på lån fra Matchbanker: Lendo: Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600

Her har de samlet en liste over mange lån, som du kan søke om på nett. Deres nettside er enkel og oversiktlig, og lar deg bruke en hendig lånekalkulator. Her fyller du inn hvor mye du vil låne, og klikker på søk. Du vil da få opp en liste med tilbydere, hvor den med høyest poengsum rangerer på toppen.

Her kan du søke om summer fra 100 kroner, og helt opptil 500 000. Tilbyderne er seriøse og har lang erfaring i lånemarkedet. Det er allikevel viktig å lese vilkårene nøye, og vurder hvilken sum du behøver for å komme i gang med din nye bedrift.

Hvor mye penger trenger du?

Dette vil avhenge av bransje, og om du planlegger at ditt nye firma skal være din eneste geskjeft. Om du ikke kommer til å jobbe ved siden av, er det viktig at du kalkulerer et månedlig beløp du trenger for å leve, inn i budsjettet. Dette gjelder frem til firmaet ditt begynner å tjene penger. Hvor lenge det vil ta vet du best, med tanke på hva du skal selge av varer eller tjenester.

De fleste nye firmaer trenger tid på seg før de blir lønnsomme. Dette er helt vanlig, og noe du må ta med i beregningen. Du må også huske på at det å bygge et firma fra bunnen av, er noe som tar tid. Du må være klar for å jobbe med din nye geskjeft hver dag, og legge inn mange timer for å se resultater.

Du gjør lurt i å lage en forretningsplan, der du setter opp alle forventede kostnader. Her legger du inn alt av utgifter for produktene du selger, eller for å utvikle tjenester. Om du planlegger å åpne et online firma hvor dere gjør analyser og lignende, vil det kanskje være mange informasjonsprogrammer du trenger tilgang til.

Om du starter en fysisk bedrift, må du tenke på alt fra husleie til lønn til eventuelle ansatte. Her vil det også kreve at interiør kjøpes inn, og at strøm og telefon dekkes.
Om bedriften din kun skal være på nett, slipper du unna visse utgifter, men må allikevel tenke på å investere i nettbutikk, eller andre plattformer der produktene dine skal selges.

En god forretningsplan er gull verdt

Når du setter opp en detaljert forretningsplan vil du få et mye bedre bilde av kostnadene. Her må du beskrive planen for din bedrift, så nøyaktig som mulig. Dette vil hjelpe deg senere, siden du da har definert akkurat hvilen retning du skal i.

Her må du også få med priser på varer og tjenester du selger, og hvor mye du forventer å tjene. Alle utgifter og inntekter bør få sin plass i planen.

Mange nye forretninger går konkurs tidlig, akkurat fordi de ikke har gjort denne planleggingen godt nok. Vi anbefaler at du ikke går i den fellen, men bruker tid på dette første og svært nødvendige steget.

Hvor finner jeg mine nye kunder?

Det beste stedet å starte med å finne nye kunder er på sosiale medier. Så å si alle er her, og det gjelder kun å finne de. Alt etter hvilken bedrift du starter, må du vurdere hvilken plattform du bør være mest synlig på.

Det første du kan gjøre er å lage en forretningsside for din bedrift på Facebook. Denne vil være nødvendig om du senere vil kjøre annonser. Det er herfra du kontrollerer annonser, også for Instagram.

Skal, skal ikke..

Om grunder-drømmen er noe du lenge har båret på, er kanskje tiden kommet for å sette i gang. For hva venter du egentlig på? Tror du fortsatt, etter å ha satt opp forretningsplanen, at planen er av liv laga?

Hvis svaret er ja, så kan det være på tide å legge redselen bort. Om du ikke har penger til å komme i gang, vil et lån kunne hjelpe deg på veien mot drømmen.

Latest news
Related news