Slik kjøper du kryptovaluta i 2022

Å kjøpe kryptovaluta har blitt veldig populært de siste årene, og mange synes det er interessant å komme i gang. Noen er allerede godt i gang med investeringen, og har tjene mye på å kjøpe tidlig. Andre har kanskje akkurat startet, mens noen ikke vet hva kryptovaluta er i det hele tatt. Her kan du lære det grunnleggende om kryptovaluta, hvilke som er de mest populære, og hvor og hvordan du kan kjøpe dem.

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er komplekse, og for å virkelig forstå seg på de krever det mye undersøkelser og tid. Likevel har de noen særtrekk som gjør at de skiller seg ut fra annen fiat valuta. For det første er de desentraliserte, som betyr at de ikke blir styrt og regulert av en sentralbank. Prisen, eller verdien til kryptovaluta blir med andre ord kun bestemt av tilbud og etterspørsel. En kryptovaluta er dermed verdt det vi er villig til å gi for den.

I tillegg brukes det smarte systemer for å sikre overførsel av penger. Dersom man overfører norske kroner fra en bankkonto til en annen, så er det banken som har styr på en slik transaksjon. Siden det ikke er noen bank som kontrollerer kryptovaluta, så blir dette gjort av en rekke datamaskiner rundt om i verden. Disse verifiserer transaksjoner, og gjør det utrolig vanskelig å jukse, svindle eller kopiere penger. Når man bruker kryptovaluta, er man også anonym.

Slik kjøper du

Det finnes tusenvis av ulike kryptovaluta du kan velge mellom, og alle har sine særtrekk. Den mest populære kryptovalutaen, som også er den mest verdifulle, er Bitcoin. Bak denne, på andre plass kommer ethereum. Ethereum er faktisk mer enn en kryptovaluta, fordi det er et helt nettverk et man kan lage applikasjoner, ved å bruke kryptovalutaen ether. Hvis du vil ha tilgang til dette, så kjøp ethereum hos CrypotoRunner.

Å kjøpe kryptovaluta er faktisk utrolig lett. Det som tar tid er å undersøke kryptoene i forkant, for å vite hvilken du skal investere i. Når du vet dette er det bare å opprette en konto hos en kryptobørs, sette penger inn på kontoen og søke opp kryptoen du ønsker å kjøpe. Deretter velger du hvor mye du vil kjøpe for, og gjennomfører kjøpet.

Velg en god kryptobørs

Kryptovaluta blir kjøpt på en såkalt kryptobørs. Dersom du er vant til å investere i aksjer fra før, så vet du nok at disse kjøpes på børsen. Kryptiovaluta er som nevnt tidligere desentralisert, og har ikke noe med banken, eller annen økonomi å gjøre. Derfor fins det egne kryptobørser der man kan opprette seg, og handle kryptovaluta. Disse sidene skal man stille en rekke krav til, og det er viktig at du som kjøper har gjort nøye undersøkelser før du setter i gang.

For det første må siden være trygg, og den bør ha mange fornøyde kunder fra tidligere. Dessuten må du kunne kjøpe alle de kryptovalutaene du er på utkikk etter, for eksempel ethereum, og at du kan kjøpe de med lave gebyrer. Når man investerer i krypto er det ofte mye penger innblandet, og det er allerede en risiko å handle, derfor må plattformen være et sted du føler deg trygg.

Sikre myntene dine

I tillegg til en plattform å handle på, trenger du også en kryptowallet der du kan oppbevare kryptovalutaen din. Noen kryptobørser har dette innebygd på siden sin, og lar deg ha en såkalt hot wallet. Dette er en lommebok som befinner seg på nett, og som man raskt og enkelt kan få tilgang til. Dette er utvilsomt den enkleste å bruke, men mange foretrekker å ha en cold wallet. Dette er et stykke hardware, og en wallet som ikke befinner seg på nett. En slik lommebok er ikke like lett og rask å komme seg inn på, men den er trygg mot hacking. Derfor blir denne sett på som den sikreste walleten å bruke til kryptovaluta.

Fremtiden til kryptovaluta

Kryptovaluta er et spennende fenomen, og som du nå skjønner er det ikke så komplisert å kjøpe heller. Du kan relativt enkelt få tak i kryptovaluta, og med en god kryptobørs, og penger til å handle med, kan du raskt bygge opp en god portefølje. Det er utrolig mange som interesserer seg for krypto, og som investerer i det fordi de mener det er fremtiden for betaling. De mener med andre ord at vi i fremtiden kommer til å gå mer og mer bort fra tradsinjell økonomi og sentralbanker, og få en mer desentralisert økonomi.

Hva som er fremtiden til kryptovaluta er vanskelig å spå, og kanskje umulig å si hundre prosent. Vi vet likevel at det ligger mye smart teknologi bak, som trolig vil bli brukt mer og mer i fremtiden. Per dags dato er det mulig å betale med kryptovaluta en rekke steder, men det desentraliserte aspektet gjør det vanskelig å vite hva de forskjellige myntene vil være verdt fra dag til dag.