Tips for å gi den beste kundeservicen

Kundeservice er blitt alfa og omega når det kommer til å drive både butikk og bedrift, men hva innebærer egentlig god kundeservice, og hvordan kan man gi den beste mulige behandlingen av kunder? Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan få gode tilbakemeldinger og fornøyde kunder gang på gang.

Konkurranse øker krav til kundeservice

Vi lever i en verden hvor mye av butikk- og service foregår både på nett og i virkeligheten, og begge steder er vi faktisk blitt vant til et visst nivå av kundeservice. I dag handler kundeservice også i stor grad om tilgjengelighet, og det er svært viktig at man er tilgjengelig for kunder i en grad, så de føler at de får hjelp når de trenger det, og at eventuelle problemer eller spørsmål blir løst raskt.

Derfor kan det være en god ide å implementere verktøy som et smart kundeservice system, så man er helt sikker på at man alltid kan følge med på kundeservicerelaterte forespørsler og oppgaver, og gjør seg så tilgjengelig for kunder som mulig. Det har nemlig mye å si at man gjør det lille ekstra som skal til, for å skape en god opplevelse for kunden.

Gjør det lille ekstra

God kundeservice handler i de fleste tilfeller om å overgå forventninger, og om å gjøre det lille ekstra som skal til, for at kunden føler de har fått god betjening og en god opplevelse. Det kan faktisk være noe så enkelt som å legge ved et lite takkekort, når man sender en vare, eller pakke noe pent inn. Så man viser at man rent faktisk bryr seg om hvordan det blir mottatt.

Det er jo også sånn at alle mennesker gjerne vil ha personlig service. Derfor er det ikke noe hyggelig å få noe generisk, som man lett kan gjennomskue blir sendt ut til alle. Gjør det lille ekstra og sørg for at din kundeservice blir personlig – det er nemlig en god investering.

For selv om det er tid og penger som går med til å forbedre kundeservice og yte litt mer, så er det noe man som regel får igjen for. Fornøyde kunder er nemlig det aller viktigste, og fornøyde kunder kan man blant annet få ved å gi god service. Det kan nemlig i sin tur føre til at kunder anbefaler bedriften eller butikken din til andre kunder. Det er noe av det mest verdifulle som finnes.

Vi lever også i en tid hvor man kan anmelde så godt som alt og alle på nettet, og det er utrolig skadende for en butikk eller bedrift å ha dårlige anmeldelser. Derfor er det noe du skal unngå for enhver pris, og man kan ikke gjøre alle fornøyde. Hvis du derfor står med en misfornøyd kunde på hånden, så handler det mye om hvordan du håndterer det. Se om det er noe du kan gjøre for å gjøre det godt igjen, det kan nemlig snu en dårlig opplevelse til å bli en god opplevelse – hvis man gjør det lille ekstra.