VPN er ikke Helt sikkert for Hjemmearbeid

Virtuelle Private Nettverk (VPN) har fått oppmerksomhet av mange under COVID-19 epidemien. VPNer ble hovedsakelig laget for å la selskaper kommunisere på globalt nivå og utføre prosesser med høy sikkerhet. Det er lett å logge inn fra hjemmet med bruk av VPN når du arbeider eksternt. VPNer har blitt helt unngåelige nå som de fleste må holde seg innendørs for å opprettholde sosial distansering. Folk har aldri vært mer knyttet sammen enn de er i dag. Arbeidstokken tilpasser seg digitale hjelpemidler i høyt tempo. Trenden rundt eksternt arbeid har blitt større siden begynnelsen av 2020. På samme tid kan det ikke motsies at flyten av sensitive data som går gjennom en VPN til slutt kan bli et åpent hvelv. Cyberkriminelle kunne ikke vært mer fornøyde! De har begynt å utnytte denne muligheten ved å misbruke privat informasjon gjennom VPNer. Om et selskap ikke har konfigurert VPNet sitt riktig, kan cyberkriminelle dra nytte av det.

Siden cyberkriminelle nå om dagen sitter hjemme for å hacke, må alle selskapene ta i bruk sikre og effektive grep for å unngå virtuelle katastrofer. Eksternarbeidet er ikke beskyttet mot trusler lengre, på grunn av VPNer. Ende-til-ende kryptering har blitt uunværlig for selskaper som vil sikre den sensitive informasjonen sin. Arbeidstakerne jobber fra hjemmet nå for tiden, og ingen kan unngå å bruke selskapets informasjon for å få tilgang til protokoller som Windows remote protocol, som lar arbeidstakeren få tilgang til private offisielle data hvor som helst. For at dette skal være mulig, må internettilkoblingen til selskapet holdes åpen. Dette kan ytterligere sette informasjonen i fare og gjøre den utsatt for cyberangrep.

Hackerne nå om dagen er eksperter på å finne passord og bryte inn i nettverk. En ende-til-ende-kryptering er viktig å ha for å beskytte de eksterne arbeidsprosedyrene. E2EE tilbyr et sikkert panorama for arbeidstakere hvor ingen fra utsiden har tilgang til eller kan misbruke de offisielle dataene deres. VPN nettverk er ikke pålitelige lengre fordi de lett kan gi mulige hackere tilgang til systemet ditt. COVID-19 har utgjort en utfordrende situasjon for cybersikkerhetsteamene verden rundt. Derfor er de ikke i stand til å håndtere den drastiske endrende sikkerhetssituasjonen som finner sted på grunn av eksternarbeidet verden rundt. Hackerne har lært seg avanserte teknikker for å sette selskapene i fare og få tilgang til privat informasjon. De mulige hackerne kan bruke spear-phishing teknikken. Når alt kommer til alt, kan skadelig internettinnhold være en stor risiko for arbeidstakere. Derfor er det veldig viktig at du bruker sammenligningssider, som nøye gransker operatørene bak VPN-tjenestene. Klikk her for å finne, etter vår mening, Nordens beste sammenligningsside.

Det er veldig viktig å forstå at å klikke på en e-post eller reklame kan invitere til uønsket skade for brukerne. Administrasjonsteamene må holde seg aktive når det gjelder dette. VPNer kan dra med seg falske nettsider som gjør den personlige informasjonen din utsatt for misbruk av hackeren. Derfor må de riktige sikkerhetsverktøyene installeres for å unngå nettverkskatastrofer. Nettverkssikkerheten kan miste styrke når IT-teamene setter opp brannmur eller Remote Desktop Control. Selv om du kan fortsette å arbeide, risikerer du potensielt å tiltrekke deg trusler rettet mot nettverkssikkerheten din. På tross av dette finnes det sikkerhetsvurderinger som kan utvikles for å unngå disse situasjonene. Et sterkt passord kan også virke beskyttende. I tillegg burde man ikke dele telekonferanselenker og skjermdelinger offentlig, fordi dette gjør det lett for hackerne som leter der ute. Eksternarbeiderne må være mer bevisst siden de fleste av dem må bruke VPNer fremover.