Hva gjør Bitcoins så populært?

Bitcoins er blitt et utrolig populært fenomen, og det er blitt mer og mer vanlig selv for helt alminnelige mennesker å interessere seg for bitcoins og kryptovaluta. Det er med andre ord ikke lenger bare for fintech nerder, men noe som kan komme til å angå folk flest. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor.

Kryptovaluta er et populært investeringsobjekt

Det er ikke sånn at mange utelukkende er interessert i kryptovaluta og da kanskje spesielt Bitcoin, som fenomen, men også som investeringsobjekt. Det kommer av at det er blitt mye lettere å investere i kryptovaluta for folk flest. Det er fordi det er blitt tilgjengelig utover de kryptobørsene som var vanlig før, og nå kan man investere i kryptovaluta på handlesplattformer der man kan handle med aksjer og lignende og gjennom kryptoroboter som på Bitqt Logg inn.

Fordi Bitcoin hadde en seriøs stigning i verdi i slutten av 2017, er det mange som både spår og håper på at det samme vil skje igjen. Det fikk helt alminnelige mennesker til å få øynene opp for kryptovaluta, og det er den bevisstheten som stadig er i utvikling i dag. Men det er mange utfordringer som man skal tenke på, hvis man vil analysere seg frem til hvorfor bitcoins er blitt så populært.

For kan man egentlig bruke bitcoins? Det korte svaret er ja, men bruken er ikke så omfattende på nåværende tidspunkt. Derfor skal man ikke nødvendigvis kjøpe bitcoins som privatperson fordi man vil bruke dem som betalingsmiddel i butikker og lignende, for omfanget er forholdsvis begrenset for hvor du kan bruke bitcoins på nettet. Derfor er det ikke noe som de som investerer investerer i for å bruke, men som regel for å ha i håp om at de stiger i verdi igjen.

Kryptovaluta er ikke bare Bitcoin

Man har en tendens til å snakke om Bitcoin som om det er lik kryptovaluta, men sånn er det faktisk ikke. Det finnes nemlig mange kryptovalutaer, og det kommer hele tiden ny, uavhengige valutaer på markedet. Det som er spesielt med Bitcoin er dog at det var den første på markedet, og den dag i dag er det faktisk også den største.

Det er dermed ikke sagt at det alltid vil være sånn. Det er kommet mange konkurrenter til bitcoin som er mer miljøvennlige, altså de baserer seg på en teknologi som bruker mindre energi og mindre serverkapasitet, og som gir raskere transaksjoner og andre fordeler. Man kan for eksempel diskutere om det i virkeligheten er Ethereum, Ripple eller kanskje til og med IoTA, som blir den dominerende kryptovalutaen i fremtiden. Men det er det ingen som vet på nåværende tidspunkt. Og derfor er det heller ikke mulig å si noe sikkert. De andre kryptovalutaene begynner også å bli populære. Og dermed er det ikke bare bitcoins som fenomen som er populært – men kryptovaluta i seg selv.

Hvis man overveier å investere i kryptovaluta kan det godt være en god ide å sette seg grundig inn i hva som definerer de forskjellige kryptovalutaene på markedet i dag, og hvilken man tror vil klare seg best i fremtiden.