mandag, april 15, 2024

Hvilken nettleser er best?

Jeg har «testet» flere nettlesere for å gi deg en vurdering om hvilken nettleser du kan bruke for å få en mer effektiv og mindre irritabel dag. Jeg har valgt å gradere testen ut ifra brukervennlighet, hastighet, utseende og hvor assisterende den er. Karakterene er fra 1 til 6, hvor da 6 selvfølgelig er best.

Før du leser resultatene vil jeg minne om at testen er gjort på grunnlag av helt vanlig og dagligdags bruk av en nettleser. Testen er en personlig mening om hvilken nettleser som fungerer best.

Internet Explorer (3)
Dette er helt klart den mest kjente nettleseren på grunn av Microsoft sinn nesten monopol innen operativsystemer. IE er svak på sin hastighet og kan til tider fremstå som rask, men man merker fort at den for det meste er utrolig treg. Kanskje er du som er uviten om de andre nettlesere som finnes der ute fornøyd med IE, men hastigheten trekker helt klart ned i forhold til de andre i denne listen.

Det har riktig nok kommet en god del forbedringer i IE i de siste utgivelsene i tillegg til beta-versjonene, men den har fortsatt flere irritasjonsmomenter som man treffer på i løpet av en dags bruk. Er du en person av lite tålmodighet er det på tide å bytte.

Google Chrome (6) (!!Vinner!!)
Det var ikke lenge siden Google lanserte sin «baby» og det ser nå ut som at Google Chrome tar mer og mer av dette markedet. Bruker du denne nettleseren møter du en enkel, lynrask og feilfri nettleser som bygger mye på enkelhet og brukervennlighet.

Her har du ikke behov for å ha større kunnskap for å surfe på internett. Mange har bl.a. opplevd at man skriver inn søkeord i adressefeltet hvor det som regel skal være en URL. Chrome gjør dette til et nettsøk om det ikke passer formen til en nettside og du får resultater selv om det du skrev inn ikke var en adresse.

Som utvikler er det lite man kan bruke Chrome til og den scorer derfor mindre hos utviklere, men i denne testen har jeg valgt at dette ikke skal være et grunnlag for den endelige poengsummen.

Opera (5)
Det er helt klart at denne nettleseren får noen ekstra poeng på grunn av sin norske nasjonalitet. Vi skal være stolte av å ha en solid og god nettleser under vårt flagg. Selv om den ikke scorer topp score kommer den ganske høyt opp på grunn av sitt utseende og sin funksjonalitet.

Dette er en nettleser med mye ekstra funksjonalitet i tillegg til et godt og stilrent utseende. Den utvikles av det Norske selskapet Opera Software og er en av verdens mest brukte i dag.

Safari (4)
Dette er Apple sin egen nettleser. Den følger med på enhver Mac som blir solgt i tillegg til de mange iPhones og iPod Touch der ute. Nettleseren er rask og har et pent utseende. Dette er noe for deg som liker å ha orden på dine favorittlinker. Safari tilbyr en oversiktlig og ryddig favorittdel som lar deg holde orden på dine adresser.

FireFox (5)
Denne scorer godt blant utviklere på grunn av sine verktøy, men også på grunn av sin sikkerhet og at den er solid. Jeg vil si at dette er en klar 6’er for utviklere. Her er det mye som er tilpasset deg som utvikler, men den mister litt poeng i denne sammenheng på grunn av sin trege hastighet, MEN den har vel å merke rask lastetid på nettsider.

Din mening
Nedenfor er det lagt ut en poll som gir deg mulighet til å gi din stemme på din nettleser. Si også gjerne din mening i kommentarfeltet nedenfor.

[poll id=»13″]

Latest news
Related news