Hvordan skrive en imponerende CV: Hva du trenger å inkludere

Hvis du leter etter en jobb, må du ha en vellykket CV. Dette dokumentet er din mulighet til å vise en mulig arbeidsgiver hva du har å tilby, og overbevise dem om å gi deg et intervju. For å sikre at CV-en din skiller seg ut fra resten, er det viktig å inkludere all riktig informasjon. I denne guiden vil vi diskutere hva du må ha med i CV-en din for å få den til å skinne!

Hva du trenger å inkludere

Hver profesjonell CV inneholder følgende nødvendige elementer:

Kontaktseksjon

Personlige detaljer: Først, la oss starte med det grunnleggende. Din CV bør inneholde navn, kontaktinformasjon og et sammendrag av dine kvalifikasjoner. Dette er kjent som din «personlige profil».

Mange arbeidssøkere er usikre på om de skal inkludere sine sosiale medier-kontoer i kontaktdelen eller ikke. Det finnes ikke noe fasitsvar, men det er et par ting du bør huske på hvis du vurderer å dele profilene dine. Potensielle arbeidsgivere vil ofte se på kandidatenes profiler på sosiale medier som en del av ansettelsesprosessen, så del kun kontoer som du gjerne vil se. Dette betyr å holde dine personlige og profesjonelle liv adskilt, og unngå kontroversielt eller uprofesjonelt innhold. For det andre, husk at når du deler profilen din, vil arbeidsgiveren ha tilgang til alt innholdet ditt, så sørg for at du er komfortabel med at de ser alt. Til syvende og sist er beslutningen om du vil dele profilene dine på sosiale medier eller ikke opp til deg.

Arbeidsseksjon

– Arbeidserfaring: Deretter vil du vise arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge. Start med din nåværende eller siste jobb, og skriv deretter hver tidligere stilling i rekkefølgen. Inkluder datoene du jobbet, stillingstittelen din og en kort beskrivelse av pliktene dine.

Utdanningsseksjon

– Utdanning: Deretter vil du inkludere utdanningen din. Start med det siste eller høyeste utdanningsnivået ditt, og arbeid deretter bakover. Hvis du har relevante kurs eller sertifiseringer, husk å nevne dem også.

Ferdighetsseksjonen

– Relevante ferdigheter: Til slutt, ikke glem å inkludere eventuelle relevante ferdigheter eller interesser som vil gjøre deg godt egnet for jobben. For eksempel, hvis du søker på en jobb i kundeservice, kan inkludert relevante ferdigheter som utmerket kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter skille deg fra andre kandidater. Å inkludere relevant informasjon som dette på CV-en viser at du har tatt deg tid til å tenke på hva arbeidsgiveren ser etter, og at du har de ferdighetene og egenskapene de krever. Så ikke glem å fremheve dine relevante ferdigheter og interesser når du lager din CV – det kan være forskjellen mellom å få jobben eller ikke.

For å få en klar idé om utseendet og innholdet til en vellykket opprettet CV, kan du se på noen CV eksempler.

Andre elementer kan også inkluderes i CV-en som kan være med på å styrke søknaden din. Priser og hobbyer er to slike eksempler. Å inkludere eventuelle priser du har mottatt som er relevante for ditt felt, kan vise frem din ekspertise og prestasjoner. På samme måte kan hobbyer også gi arbeidsgivere en bedre følelse av hvem du er som person. Det er imidlertid viktig å kun inkludere elementer som er relevante og vil gi verdi til CV-en din. å inkludere for mange elementer kan rote opp CV-en din og gjøre det vanskelig for arbeidsgivere å finne informasjonen de leter etter.