Introduksjon til Tippekupongen

Når det kommer til pengespill i Norge, er kanskje Tippekupongen det spillet som de aller fleste kjenner til og det er ikke så rart. Det er nemlig en klassiker som har vært populært i Norge i mange, mange år. Og hvis du aldri har spilt dette før, og er nysgjerrig på hvordan det egentlig fungerer, er dette artikkelen perfekt for deg. Her får du nemlig vite alt du trenger for å komme i gang med dette populære spillet, hvor du kan spille det og hvordan det fungerer.

De aller fleste har hørt om tippekupongen, men det er ikke alle som vet hva dette faktisk er eller hvordan det fungerer. Men det skal vi snakke om i dag, sånn at du kan komme i gang med å spille dette spennende spillet. Tippekupongen er nok ikke det spillet som er mest populært blant unge i dag, rett og slett fordi det finnes så utrolig mange spill man kan spille. Men blant den eldre generasjonen, er dette et spill som virkelig mange elsker. Dette er blant annet fordi det var ett av de eneste spillene man lenge kunne spill, og derfor har det en litt spesiell plass i manges hjerter.

Historien bak Tippekupongen

Dette populære spillet, som i Norge tilbys av Norsk Tipping, er et spill som har vært populært helt siden det ble lansett i 1948 og er dermed også et av de eldste spillene vi fortsatt spiller i dag. Første gang dette ble arrangert, bestod kupongen av 12 engelske kamper i tippeligaen. På denne tiden kostet en rekke bare 25 øre. Man prøvde i en periode å inkludere 13 kamper i tippeligaen, men kom alltid tilbake til de 12 kampene man opprinnelig hadde som ambisjon å inkludere.

En begivenhet som virkelig endret alt for Tippekupongen var at NRK i 1969 begynte å vise tippekampene. Dette var noe som hadde to konsekvenser. Den ene konsekvensen var at flere nordmenn begynte å bry seg om engelsk fotball og den andre konsekvensen var at mange, mangel flere hadde lyst til å begynne å tippe på kampene, fordi det sikkert føltes mer interessant og relevant når man enklere kunne se dem og følge med underveis enn det hadde vært inntil da.

Dette medførte etter hvert at man ikke bare kunne tippe en gang i uka, for interessen medførte at man også innførte lørdagskupongen og søndagskupongen. I 1999 hadde man nådd opp på hele 6 ganger i uka der man kunne tippe hvis man hadde lyst til det.

Fakta om tippekupongen

  • Kupongen består av 12 fotballkamper
  • Det går ut på å gjette utfallet av de 12 kampene
  • Du kan tippe på om det blir uavgjort, borteseier eller hjemmeseier
  • Du kan velge hvor mange rekker du vil spille med
  • Du kan spille med alt fra ned til en rekke, dette er hvis man velger systemspill, eller man kan velge opptil de 10 rekkene som er på den fysiske kupongen

Vinnersjansene

Når det kommer til det å spille på fotballkamper er det ikke nødvendigvis så lett å vinne. Det er mange forskjellige faktorer som spiller inn, og det kan være vanskelig å kontrollere alle de forskjellige parameterne. Men det er til tross for dette mye enklere å vinne på tippeligaen enn det er når man for eksempel spiller lotto, bingo eller andre spill der alt handler om tilfeldigheter. Det gjør det tross alt ikke her.

I Tippeligaen handler det i høy grad også om å ha kjennskap til fotball, de forskjellige lagene og ikke minst ha innsikt som kan gjøre det mulig å forutse noen av de resultatene man tipper på. Det går som sagt ikke an å kontrollere for alle disse parameterne, men man kan komme langt med litt kunnskap.

Sjansen for å ha 12 rette er 1 til 531.441 og sjansene for å få elleve rette er 1 til 22.143, mens sjansen for 10 rette er 1 til 2013. Dette betyr i bunn og grunn at det er rimelig vanskelig å få en stor gevinst når det kommer til å spille dette, men det skjer. Det er flere ting som spiller inn i hvor stor den premien man får er. Dette avhenger både av hvor stor del av omsetningen man får, og hvor mange som har fått 10, 11 eller 12 rette. Men det finne selvsagt andre måter å vinne på også, og det er her jackpot og bonuspotten kommer inn i bildet.

Slik fungerer Tippeligaen i løpet av en uke

Når man aldri har prøvd å spille på Tippeligaen før, kan det føles litt forvirrende å finne ut av hva man skal spille på når og hvordan ting fungerer, men det er faktisk rimelig enkelt når man bare vet hvordan strukturen fungerer og den skal du få her.

  • Du kan spille både på nett og via en fysisk kupong. Mange foretrekker å spille online fordi dette er enklest.
  • Det er lurt å sette seg inn i lagene som skal spille før man velger hvilket resultat man vil tippe på. Dette sier seg selv, men det er verdt å nevne, fordi det er noe som virkelig kan gjøre muligheten din for å vinne høyere.
  • Du kan velge mellom lørdag, søndag eller midtuke.
  • Avhengig av hva du velger, kommer kupongen din opp med 24 lag som spiller 12 kamper, og det er her du velger hvilket resultat du skal tippe på.
  • Resultatene du kan velge mellom er H (hjemmebane), U (utebane) og U (uavgjort)

Det er mange som liker å spille, og det er veldig forståelig. Det er nemlig utrolig mange som er interessert i fotball, og det å spille på kampene er noe som gjør at du kan få enda mer spenning når du ser på kampene. Men noe som er viktig å huske, er at du ikke må spille for mer enn du har råd til å tape. For selv om man selvsagt ønsker å vinne, er det bare ganske stor sannsynlighet for å ikke gjøre det, så man er nødt til å spille med det i tankene, sånn at man ikke trenger å være redd for hva resultatet kommer til å være, men bare kan kose seg med kampen.