NordVPN anmeldelse

NordVPN opererer under jurisdiksjonen til Panama. NordVPN er en VPN utviklet av selskapet Tefincom & Co. i 2012. Det har siden vært et av favorittvalgene for personverntjenester, og det gir dem i dag over 12 millioner kunder.

Kostnader og hva som dekkes

Abonnementsplaner inkluderer 1-måneders opsjon til $ 11,95 per måned, 1-årsplan til $ 6,99 (fakturert $ 83,88 hvert år), 2-års opsjon til $ 4,99 (fakturert $ 119,76 hvert annet år), og det billigste, 3-årige abonnementet som inkluderer den største besparelsen og er tilgjengelig for en pris på $ 3,49 per måned (fakturert $ 125,64 hvert tredje år).

NordVPN aksepterer forskjellige betalingsmetoder, inkludert kredittkort, Amazon Pay, PayPal, Alipay, UnionPay, Sofort, Apple Pay, Google Pay og kryptovalutaer (Bitcoin, Ripple, Ethereum). Du kan bruke sistnevnte for ekstra anonymitet. Tilgjengeligheten av noen av disse betalingsalternativene avhenger av din nåværende beliggenhet.

Hva du får

Denne VPN-leverandøren tilbyr tjenester ved hjelp av over 5 640 servere spredt over 60+ land over hele verden. Den lar deg koble opptil seks enheter samtidig, med en mulighet for enda mer hvis du setter den opp på en støttet ruter.

Å fjerne blokkering av populære geolåste strømningskanaler er et must for enhver selvrespekt VPN-tjeneste, og NordVPN er ikke annerledes. Hvis du velger denne leverandøren, har du uavbrutt og sikker tilgang til innhold på Netflix (USA, Canada, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia), BBC iPlayer, Hulu, Kodi og Amazon Prime uansett hvor du er, takk til SmartPlay-teknologien som brukes av alle NordVPN-apper.

Torrenting støttes også, om enn ikke alle servere er P2P-vennlige. Uansett er det mer enn nok av de som er det. Du vil kunne oppleve torrenting i full hastighet, spesielt siden tjenesten kan gjenkjenne hvis du har åpnet en torrenting-klient og automatisk byttet deg til en server som støtter den.

En av funksjonene som er avgjørende for en full VPN-opplevelse er kill switch. Det er en mekanisme som kraftig blokkerer hele Internett-tilgangen hvis VPN-tilkoblingen plutselig faller, og effektivt forhindrer at sensitive data blir lekkasjer. NordVPN har ikke en, men to drepe brytere – den vanlige, pluss en ekstra app-nivå drepebryter som slår av bare appene som brukeren velger å bruke hvis VPN-tilkoblingen blir avbrutt.

Det er også noen ekstra funksjoner, som DoubleVPN-alternativet som dirigerer trafikken din gjennom to VPN-servere. Du kan også slå på Onion over VPN-funksjonen som dirigerer trafikken gjennom Onion-nettverket, i tillegg til å dirigere den gjennom NordVPNs nettverk. Og la oss ikke glemme CyberSec-teknologien, som egentlig er en blokkering av skadelig programvare, ondsinnede nettsteder, phishing og annonser.

Kompatibilitet

Denne VPN-tjenesten er kompatibel med en lang liste med plattformer. Den gir native apps for alle de viktigste – Windows, Android, iOS, Mac, Android TV og Linux. Chrome og Firefox kan beskyttes med innfødte NordVPN-proxyutvidelser. Ytterligere støtte og verktøy er tilgjengelig for andre enheter som rutere, BlackBerry, MikroTik, Raspberry Pi, QNAP, Synology NAS og mer.

Alle appene er veldig behagelige å bruke, selv for nybegynnere. Proxy-utvidelser av nettleseren har ikke full funksjonalitet som de fleste andre VPN-nettleserutvidelser har, men er fortsatt effektive for å gi ekstra beskyttelse mot IP-lekkasjer og blokkering av skadelig programvare og annonser.

Personvern

Kryptering av militær kvalitet er garantert av AES-256-GCM-algoritmen med OpenVPN og IKEv2 / IPSec overføringsprotokoller. Hvis den valgte enheten din bruker operativsystemet Windows eller Android, implementeres OpenVPN som standard. Hvis du bruker en iOS-app, er IKEv2 / IPSec standard for deg. Mac-brukere har valgfriheten mellom disse to.

Retningslinjene for null-logger viser de vanlige – det blir ingen lagring av tilkoblingsstempler, sesjonsinformasjon, trafikkinformasjon, IP-adresser, brukt båndbredde og andre data. For å bevise at det henger sammen med «praksis det du forkynner» -mottoet, har selskapet vervet hjelp fra PwC, et av Big 4 revisjonsselskaper. PwC utførte en offentlig revisjon av NordVPNs krav om ikke-loggføring og rapporterte at alle var korrekte.

Registreringslandet, Panama, har ingen obligatoriske lover om dataoppbevaring og deltar ikke i de ‘nysgjerrige øynene’-alliansene (Five Eyes, Nine Eyes eller Fourteen Eyes) som deler etterretningsinformasjon seg imellom.

Ytelse

NordVPN leverer solide resultater når det gjelder ytelse. Selv om tilkoblingsfeil forekommer regelmessig, er tilkoblingstider og nedlastingshastigheter stort sett optimale. Forsinkelser forventes noen steder lenger unna brukerens nåværende beliggenhet og de med dårligere infrastruktur.

Dersom du for eksempel er glad i å streame innhold gjennom for eksempel Netflix, så kreves det ofte HD i dag for at vi skal bli fornøyde. I fremtiden vil selvfølgelig 4K være det optimale. For å kunne streame en slik kvalitet derimot, så er det viktig med kapasitet nok. Her kommer NordVPN inn i bildet, da de er blant de desidert beste på å investere i raske servere.

Enten du bare surfer på enkle og mindre nettsider, eller ønske å streame dine favorittserier på nett, så er NordVPN en god venn å ha. Det viktigste er tross alt at du ikke engang skal legge merke til at du er tilkoblet et VPN-nettverk.

Kundeservice

Hvis du trenger hjelp til å installere og bruke VPN, eller bare er interessert i hva denne leverandøren har i vente, kan du finne nyttig informasjon på nettstedet eller på VPN-test.no. Støtteseksjonen er delt inn i kategorier – generell info, fakturering, tilkobling og ofte stilte spørsmål.

Når du graver litt rundt på nettstedet, finner du raskt en blogg med mye nyttig og interessant innhold, for eksempel hva du skal gjøre hvis dataene dine er lekket, hvor sikker jailbreaking av iPhone egentlig er, hvordan du sletter LinkedIn-kontoen din og mer.

Hvis du ikke finner det du leter etter eller heller vil snakke med en kunnskapsrik person som jobber på NordVPN i stedet, kan du raskt nå dem når som helst på dagen eller natten via live chat eller e-post.

Konklusjon

NordVPN er rimelig og tilbyr alle funksjonene som selv hardcore VPN-elitistene vil finne passende. Den er kompatibel med mange enheter, gir sterk sikkerhet, og retningslinjene for ikke-logging er uavhengig verifisert. Den kan brukes til å få tilgang til populære streamingtjenester, så vel som P2P-torrenter.

Bortsett fra de tradisjonelle VPN-mekanismene, har den sine egne tillegg – Onion over VPN-teknologi, CyberSec og DoubleVPN. Det har noen mindre problemer å håndtere, men det generelle inntrykket er at dette er en robust og komplett VPN-tjeneste.

https://www.youtube.com/watch?v=JQ_E-Se3XO0