Slik blir du en verifisert Google forfatter og blogger

Jeg har lagt merke til at mange har fått bilde i søkeresultatene hos Google. Dette har jeg stusset litt på og etter noen små undersøkelser fant jeg ut hva dette var. Google har begynt å verifisere bloggere og forfattere. Som verifisert forfatter får du et bilde ved dine innlegg i søkeresultatene hos Google.

Mange skriver at de har fått økt antallet treff og noen ganger en bedre ranking etter at de har blitt verifisert. Så derfor skal jeg nå vise deg hvordan du kan bli en verifisert forfatter av Google.

Legg til følgende kode i <head>-området i HTML-koden. Har du en egen WordPress-blogg ligger <head> som oftest inne i header.php. (Ikke glem å endre Google+ URL til din profil).

<link rel="author" href="https://plus.google.com/u/0/107532568504094456401/posts" />

En annen metode å legge til denne lenken på er via functions.php. Da bruker du følgende kode:

add_action('wp_head', 'add_google_rel_author');
function add_google_rel_author() {
echo '<link rel="author" href="https://plus.google.com/u/0/107532568504094456401/posts" />';
}

Det neste du må gjøre er å gå til din Google+ profil og legge til at du er bidragsyter i bloggen/hjemmesiden din. Klikk her for å gå direkte til denne delen

Det siste du må gjøre er å legge til Google+ knapp i bloggen din. Har du ingen knapp vil ikke dette fungere.

Les også: Hvordan legge Google+ knapp i hjemmesiden eller bloggen din

Når du nå er ferdig vil det ta noen dager før Google plukker opp dine endringer. For å sjekke at du har gjort alt riktig kan du gå til Google Webmasters Rich Snippets Testing Tool. Du kan se hvordan det skal se ut i bildet i toppen av dette innlegget.