Hvordan får jeg flere lesere til min blogg?

MERK! Nyere versjon av dette innlegget med flere tips er tilgjengelig her

Nedenfor kan du se flere tips til hvordan du kan få flere lesere til din blogg. Dette er tips jeg mener kan hjelpe deg, men skal ikke garantere at dette fungerer. Har du flere tips så kommenter gjerne.

1. Det første jeg har bemerket meg er at du må ha en blogg som skaper god interaktivitet mellom dine lesere ogg deg selv. Kommentering er nesten et krav om du skal ha blogg slik at folk kan ytre sine meninger om det du blogger. Det er også her spesielt viktig å gjøre det ENKELT å kommentere og ikke la de fylle ut lange skjema og evt ha en drøss med reklamer før selve kommentarfeltet vises. Reklame skal ikke forstyrre.

2. Ha et enkelg og godt bloggdesign som gjør siden rask å laste i tillegg til at det skal være lett å finne frem til innlegene. En ting som mange gjør er å legge ut mange ukomprimerte bilder i sine innlegg. Dette gjør at siden laster tungt og mange forlater siden før bildene er kommet frem. Bruk Photoshop eller andre bilderedigeringsprogrammer til å komprimere dine bilder til en mindre størrelse.

3. Innholdet du skriver om må være av god kvalitet. Du må skrive slik at folk forstår det i tillegg til å ha noe folk interesserer seg om. Selv blogger jeg om litt av hvert, men har 1 eller 2 hovedtema jeg blogger mer om.

4. Bruke Twingly.comBlogglisten.no og Bloggurat.net. Disse tjenestene er vel ganske obligatoriske om man vil ha flere lesere. Dette er gode sider som gir deg mye trafikk. Jeg skal ikke forklare hvordan de fungerer teunom å si litt om hver tjeneste:

Twingly.com: Du innlegg om en nyhet på VG, så lager du en link til denne artikkelen fra ditt innlegg. Deretter «pinger» du innlegget inne på twingly sin side. VG vil da legge en link tilbake til ditt innlegg fra den artikkelen du linket til. VG har som kjent mange lesere og derfor gir dette en del klikk til din side. VG, Dabladet, Digi.no og Itavisen er bare få av de som gir twingly linker. Vil du se dette? Sjekk nederst i alle av VG’s artikler. Der ser du en liste over blogger som linker til artikkelen.

Blogglisten.no: Her må du registrere din blogg for å så legge en gitt kode inn på din blogg. Denne koden sender statistikk fra din blogg til blogglisten.no, hvor du blir rangert sammen med flere av norges blogger. Denne gir noen besøkende og er du blandt topp 100 kan du være heldig å havne i nettavisen.no sin liste. De publiserer en topp 100 liste en gang i blandt.

Bloggurat.net: Denne tjenesten er nesten den samme som Blogglisten.no. Du får en kode som du plasserer inne på din blogg. Denne koden samler statistikk fra din side som blir rangert blandt flere andre blogger på siden. Denne gir noen treff, men det er også greit å være meg i alle store bloggtjenester når man faktisk er en blogg.

5. Det finnes i dag flere gratis nettkataloger som du kan legge inn link til din blogg i. Disse gir noe besøk. Dittnettsted.com er 1 av nettkatalogene vi anbefaler til dette. Det er gratis å legge til link til sin blogg der. Dette gir som nevnt ikke så mye besøk direkte, men vil rangere din side høyere i flere søkemotorer. Mange søkemotorer rangerer sider som er linket mye høyt.

6. Facebook er en måte å spre sine ord til sine venner på. Har du et godt innlegg er det kort vei til å fortelle andre om dette innlegget på facebook. Har du mange veenner kan det være mange som går inn og leser ditt innlegg.

7. Twitter er en stor og international tjeneste. Dette er en microbloggertjeneste som lar deg poste små meldinger ut til andre om f.eks. hva du gjør. Noen bloggsystemer (f.eks. WordPress) har plugins som lar deg koble din blogg direkte opp imot din twitterkonto. Dette gjør at alle dine innlegg automtisk blir postet på din twitterkonto. Det gjør at alle som følger din twitter vil få melding om dette. Dette gir noen treff. @DNNyheter finner du også på twitter.

8. Er du en blogger er du også som regel en med flere meninger. Det som ofte gir treff og status er å kommentere andres blogger. De fleste blogger lar deg legge igjen adressen til din hjemmeside når du kommenterer som gjør at mange klikker her. Det er viktig at du ikke «SPAMMER» når du kommenterer for da er det naturlig nok ikke noen som orker å klikke seg inn på din side. En kommentar som gir mening kan bety en blogg med gode meninger.

Det er også laget et innlegg om hvordan du kan tjene penger på din blogg. Klikk her får å lese innlegget