Få flere treff og økt trafikk til din nettside

Det kan være vanskelig å skille seg ut i mengden på nettet i dag. Enten du driver nettside som privatperson eller for en bedrift, så er det flere enkle grep du kan ta i bruk for å øke trafikken til siden din. Her får du noen nyttige tips.

SEO – søkemotoroptimalisering

Den mest opplagte måten å forbedre trafikkstrømmen til siden din er selvsagt å finjustere den slik at den kommer høyere opp på resultatlistene til søkemotorene. I stor grad handler dette om å bruke de rette nøkkelordene og setningene på siden din – altså det folk faktisk søker etter. Men det mange ikke tenker over, er at algoritmene som Google og andre søkemotorer bruker, også ser på så utrolig mye annet – og her er det mye å hente på å være våken.

Tiden er for lengst forbi der det holder å bare gjenta et par nøkkelord til det kjedsommelige for å komme høyt opp på trefflisten – ja, faktisk kan overdreven bruk av nøkkelord straffe seg, så ta gjerne i bruk synonymer, og fokuser gjerne på nøkkelsetninger. Stemmesøk blir mer og mer vanlig, som betyr at folk ikke nødvendigvis bruker samme type søke som før.

I tillegg vektlegger også algoritmene ting som funksjonalitet og troverdighet. Sørg for at siden din virker som den skal, med både bilder og kode. Du kan tjene veldig billige poeng rett og slett ved å sørge for at alt du bruker av bilder og grafikk på nettsiden din har navn som er relevante for ofte brukte søketermer, og ved å alltid legge inn alternativ tekst som beskriver bildet. Og husk selvsagt også at siden din eksisterer i et vakuum. Lenker til annet innhold på siden din – og til andre gode sider – er gull verdt.

Tilby regelmessig og unikt innhold

Det er en god grunn til at såkalte «content farms», som pøser ut nytt innhold – gjerne flere ganger for dagen – er big business for tiden. Søkemotorene premierer høyt aktivitetsnivå, og det gjør publikum også. Sørg derfor alltid for å oppdatere jevnlig, med nytt og relevant innhold. 

Hvis du driver en norskspråklig side kan du med fordel ta inspirasjon fra engelskspråklige sider med lignende innhold. Er du for eksempel lidenskapelig interessert i en idrett som ikke er blant de mest populære her i Norge – altså, det meste annet enn skisport, fotball, håndball og et knippe idretter det tilfeldigvis finnes gode norske utøvere i for øyeblikket – så er disse i de fleste tilfeller dårlig dekket av store norske medier, så det er lett å finne sin nisje rett og slett ved å ta utgangspunkt i odds og sannsynlighet hos bookmakerne og nyhetsartikler hos utenlandske sportsmedier.

Sosiale medier

Stadig flere tyr til sosiale medier fremfor søkemotorer for å finne informasjon og innhold. Derfor er det lurt å være aktiv på minst et par ulike plattformer. Del linker til nettsiden din og artiklene du skriver, ta del i diskusjoner, og meld deg inn i passende interessegrupper på Facebook. Legg gjerne også til knapper på nettsiden din som gjør det enkelt for andre å dele innholdet ditt på sosiale medier.