GNP Energy med intensjoner om å endre strømmarkedet

Annonse

Så lenge vi kan huske har majoriteten av leverandører innen strømbransjen enten hatt kommunale eller statlige interesser som har påvirket deres drift. De har også ofte hatt egne strømnett som har latt dem kontrollere prisene slik de selv ønsker. GNP Energy, som tidligere het Oslo Kraft AS, er et selskap som står sentralt i kampen mot disse trendene.

GNP Energy er nemlig et helt uavhengig energiselskap, og disse vokser for tiden i både antall og påvirkning i markedet. Det er fordi disse selskapene ikke lar seg styre av de tidligere nevnte statlige og kommunale interessene, og de sitter heller ikke på egne strømnett.

En vanlig praksis blant disse selskapene er dessuten, slik som hos GNP Energy, å gi forbrukerne prisgarantier mot små gebyrer. Det vil si, om prisen svinger for mye oppover, så får du et øvre tak du skal betale, mens GNP Energy tar seg av resten. Spesielt for folk med trang økonomi, så er dette et lyspunkt som virkelig bør vurderes.

Kan du virkelig spare på strømregninga?

Ofte vil selskap innen strømbransjen markedsføre seg selv med de billigste strømprisene og andre selgende budskap. Selv om det utvilsomt er en kamp om pris blant leverandørene, så er det faktisk ikke dette som er det viktigste innen tilbudet av strøm i Norge. For forbrukeren er det heller en forutsigbar pris som kan være avgjørende.

Det har seg nemlig sånn at strøm skiller seg ganske mye fra andre normale kostnader. Der faste utgifter som bredbånd, forsikring, renter på lån, og andre kostnader selvfølgelig varierer over årenes løp, så er de ikke like volatile som strømprisen. Det vil si, de beveger seg ikke like mye opp og ned.

For mange forbrukere er det skummelt å tenke på at strømprisen kan bevege seg en hel del. Da er ikke lave priser nødvendigvis så fristende om en frykter at prisen skal øke mye over de neste årene uansett. Det er derfor pristaket som GNP Energy tilbyr er nettopp så fristende for mange nordmenn.

Med andre ord kan du helt sikkert spare på strømregninga, akkurat som med alle andre regninger. Allikevel er det ikke det som er det viktigste. Det viktigste er å ha en forutsigbar regning å gå til hver måned, slik at ditt budsjett ikke får et sjokk du ikke kan takle!

Bør jeg bytte strømleverandør?

Kanskje er du fornøyd med din nåværende leverandør, og tenker at det er for mye jobb med å bytte. Allikevel kan dette være en ganske så dyr tankegang. Kanskje sparer du ikke så altfor mye i dagens situasjon, men hva med når prisene skyter til værs og du ikke har noen form for beskyttelse?

Det kan være en meget god ide å se over sin nåværende strømavtale for å identifisere hva den faktisk innebærer. De fleste nordmenn har bare slengt seg på en avtale for lenge siden, og ikke tatt seg bryet med å sette seg noe mer inn i det. Ta en realitetssjekk på din strømleverandør og de respektive prisene, og kanskje er det på tide å bytte strømleverandør!