5 tips for deg som drømmer om å tjene penger på sosiale medier

Kommersielt innhold

Sosiale medier har i dag åpnet for mange nye muligheter, og mange har allerede bygd store karrierer både på Instagram og Snapchat. Verdien av sosiale medier er stor – kanskje større en vi tror. Og tør du å satse, kan også du ha mulighet til å tjene penger på en sosial profil. Men veien til å bli selvstendig næringsdrivende som influencer er lang og ikke alltid så lukrativ.

Ønsker du å satse på en influencerkarriere, bør du derfor få med deg et par tips på veien. Dette skal vi gi deg i denne artikkelen! Les videre for å lære mer.

1. Gjør det fordi du har lyst

Alle prosjekter starter som oftest med en drøm og en vilje til å ville gjennomføre noe. Sørg derfor for at du har lyst til å satse på sosiale medier før du gir alt. Mange prosjekter starter også med en “pros and cons”- liste.

Er du usikker, er dette derfor vårt første tips: Lag en liste over hvorfor du har lyst og hvorfor du ikke bør gjøre det. Er den positive lengre enn den negative, er det kanskje på tide å komme i gang.

2. Finn din egen stil og vær unik

Influencere har både følgere som følger fordi de liker det personen gjør, men mange har dessverre også følgere som følger med for å kritisere. Vit at dette også kan skje deg, men ikke la dette skremme deg. Finn din egen stil, skill deg ut og la andre bli inspirert av deg.

Finn også et tema for profilen din. Skal den omhandle trening eller matlaging, eller skal profilen vise karrieretips, herre- eller damemote eller noe helt annet? Uansett hva det, er vil du få mest ut av å holde deg til en rød tråd. Slik vet nye følgere hva de kan forvente, og det vil dermed også være lettere å etablere en følgerbase.

3. Bruk profilen aktivt

En profil med lite aktivitet mister følgerbasen raskt. Er det for eksempel Instagram du ønsker å satse på, kan du ta i bruk Instastory flittig. Du kan også bruke ulike verktøy for å planlegge innlegg – slik kan du planlegge innlegg flere dager i forveien, uten å måtte bekymre deg for at du må sitte klar med et innlegg til enhver tid.

Ikke glem å bruke hashtags og tags – dette vil gjøre det lettere for nye følgere å “snuble over profilen din”.

Husk også å svare aktivt på kommentarer og meldinger. Slik skaper du kontakt med følgerne dine og de vil føle seg sett. Vær blid og hyggelig og ta imot konstruktiv kritikk med åpne armer.

4. Skaff deg kontakter

Karrieremulighetene på sosiale medier starter som oftest med at du knytter kontakter med viktige personer. Knytt kontakt med dem som driver med det samme som deg, og kontakt gjerne også potensielle sponsorer til aktuelle innlegg.

Slik kan du få spons og samtidig spare penger på å gjøre profilen din mer spennende. I tillegg kan en sponsor og andre kontakter lenke tilbake til din profil, noe som kan øke aktiviteten inn til profilen din.

5. Reis på spennende reiser

Mange av de mest populære profilene og influencerne viser mye bilder fra spennende reiser verden rundt. De forteller unike historier, kommer med morsomme reisetips og lar følgerne bli inspirert til å utforske verden.

Har du ikke spart nok penger til unike reiser, kan du vurdere å spare intensivt i en liten periode. Behøver du økonomisk fleksibilitet, kan også et rimelig og fornuftig lån hjelpe deg på vei.


Kommersielt innhold. Gjennom Axo Finans Norge kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573. Du kan sammenlikne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.