Et operativsystem med nyttige funksjoner er viktig for din datamaskin

Datamaskinen din er viktigere enn de fleste teknologiske enhetene som finnes ute i dagens marked. Den blir benyttet til mange ulike formål og nordmenn flest er eksperter på å sitte foran pc-skjermen. I snitt finnes det ca. 2,5 datamaskiner i norske husstander, og dette er med på å støtte opp under om at nordmenn bruker mye tid foran en pc-skjerm. Det som kanskje er litt oppsiktsvekkende å se er at hele 27% av alle nordmenn som eier en datamaskin ikke er beskyttet med sikkerhetsprogrammer.

Dette kan være meget viktig med tanke på potensielle farer som finnes ute på nett. Det er i tillegg til dette viktig å ha et velfungerende operativsystem som gjør datamaskinen din til din superhelt i hverdagen. Dette gjelder i form av funksjoner som operativsystemet kan by på, som for eksempel brannmurer og hvor enkelt det er å navigere rundt i nettleseren til operativsystemet. Du kan selvsagt endre nettleser selv senere, men dette er noen av flere funksjoner som man bør vektlegge ved valg av operativsystem.

 

Benytt ulike programvarer som støtter operativsystemet ditt

Ute på nett finnes det et hav av programvarer som kan forbedre brukeropplevelsen på datamaskinen din. Operativsystemet ditt blir også glad for at den kan få en støttespiller i form av programvarer som kan heve nivået og gi deg enda flere nyttige programmer og funksjoner enn det operativsystemet tillater. Eksempelvis kan det nevnes programmer som går ut på sikkerhet. Det er som nevnt store farer ute på nett, derfor er det viktig å beskytte datamaskinen sin mot disse potensielle farene som venter på å bryte gjennom sikkerhetshull. Dette oppstår som regel på datamaskinen din eller gjennom nettverket ditt.

Du bør med andre ord benytte deg av et antivirus-program som kan spore, overvåke og være våken når potensielle inntrengere prøver å få tak i informasjonen på datamaskinen din. Dette kan bli misbrukt på mange måter, som for eksempel at kriminelle tar til seg dine personlige opplysninger for å få økonomiske fordeler ut av det. Samtidig kan du gjøre det lurt i å bruke et VPN som sikrer at ingen kan loggføre din historikk eller ta til seg din data til deres fordel. Faktorer som dette er viktig å vurdere ved valg av programvarer som kan forbedre din brukeropplevelse på nett.

Windows 10 er det perfekte operativsystemet for deg

Microsoft har vært på banen og levert godbit etter godbit, helt siden internettets oppstart. De utviklet unik teknologi på 90-tallet og ble verdenskjente når de lanserte Windows 95 som senere ble etterfulgt av det berømte operativsystemet Windows XP. Siden den gang har de hatt stort fokus på operativsystemet sitt, og dette har de fått igjen for når majoriteten av datamaskinbrukere benytter Windows som sitt operativsystem. Helt nytt ute på markedet er operativsystemet Windows 10, som skal være etterfølgeren til Windows 8. Dette er allerede blitt omtalt som et av de beste operativsystemene vi har sett i moderne tid.

Med ny teknologi og gode IT-hjerner, så har Microsoft gitt oss en mulighet til å oppleve et operativsystem på en helt annen måte i form av Windows 10. Det er nemlig det perfekte operativsystemet for deg som er ute etter gode funksjoner som du kan benytte til din datamaskin. Noen av disse funksjonene er for eksempel innebygd PDF-skriver, slik at du kan skrive ut dokumentet ditt som et PDF-dokument og lagre det på nett. For deg som likte Windows 8, så kan du også kjøre programmer i Windows 8-modus og helt ned til Windows 95. Mulighetene er mange med Windows 10, og det beste av alt er at det kommer med et innebygd antivirusprogram.


Bruk Windows Defender til å beskytte datamaskinen din

Med Windows 10 får du helt klart en rekke funksjoner og fordeler med dette flotte operativsystemet. Det som skiller seg mest ut er nok de ulike programmene som er innebygd og følger med i operativsystemet. Et godt eksempel er Windows Defender som er et antivirusprogram du ikke har sett maken til før. Det finnes helt klart mange antivirusprogram der ute som vil markedsføre seg selv bra og nevne at de har nyttige funksjoner, men med Windows 10, så får du dette innebygd i form av Windows Defender.

Dette antivirusprogrammet vil gi deg så mange muligheter til å bli beskyttet mot farene som er der ute på nett, og mot kriminelle som har intensjon om å misbruke dine personlige opplysninger. Mange velger nok å benytte seg av et VPN, men det er lite som kan beskytte mot virus og nettverksinntrengere hvis du ikke har et antivirusprogram som Windows Defender. Du får en helt unik Windows-brannmurs inkludert som hindrer hacking og skadelig programvare i å få tilgang til en enhet via ditt nettverk eller på nett. Dette er gull verdt for deg som vil være beskyttet mot farene som er ute på nett.

Ta vare på din data og dine opplysninger med en sikker datamaskin

Dataene du legger igjen på nett og personopplysningene dine er meget viktig og sensitiv informasjon som ikke må komme i hendene på kriminelle, hackere eller andre som har intensjoner om å bruke dette på en dårlig måte. Det finnes enkelte og enkle tiltak du kan gjøre for at dette ikke skal skje, men det viktigste er å sikre seg selv godt på nett. Dette gjør du ved hjelp av et operativsystem som først og fremst sikrer din datamaskin gode funksjoner, slik at du alltid har gode redskaper tilgjengelig.

Videre vil det lønne seg å benytte et antivirusprogram som mange ikke tenker over. Det er trossalt en liten prosentdel av nordmenn som ikke sikrer datamaskinen sin godt nok, så her er det mye å lære. Heldigvis gir Windows 10 deg det du trenger for å kunne holde deg sikker på nett ved hjelp av Windows Defender og Windows-brannmur. Her vil dine personopplysninger bli godt ivaretatt og du forebygger også potensiell skadelig programvare som kan skade datamaskinen din. Du bør derfor sikre datamaskinen din, slik at du aldri må engste deg for at dine personlige opplysninger skal bli delt med andre på nett.